GAP İnşaat'tan anahtar teslim sağlık merkezleri: Türkmenistan'a 3 hastane yapacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GAP İnşaat'tan anahtar teslim sağlık merkezleri: Türkmenistan'a 3 hastane yapacak

Ekonomi Haberleri

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta onkoloji, pediyatri ve diş hastanesi olmak üzere üç hastanenin temeli atıldı. Temel atma töreni sonrasında Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depreminde hayatını kaybedenlere mevlit okuttu ve mevlit yemeği verdi.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ - Çalık Holding’in iştiraki GAP İnşaat Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslimi olarak yapacağı Uluslararası Onkoloji Merkezi, Uluslararası Pediyatri Merkezi ve Stomatoloji Merkezinin temellerini attı. Temel atma töreni Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Temel atma törenlerinde konuşan Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Arkadag, Gurbanguli Berdimuhamedov, hastane yatırımlarının Türkmenistan sağlık politikasında öncelikli yer aldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada ülkemde aynı anda üç modern tıbbi kurumun uluslararası onkoloji, pediyatri ve diş sağlığı merkezinin temelini atıyoruz. Modern teşhis ve tedavi merkezlerinin oluşturulması sağlık sistemimizin gelişmesine katkı sağlayacak. Sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz bu atılımlar, Türkmenistan halkının hayat kalitesini iyileştirecek, hayat süresini artıracaktır. Halk sağlığı çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam edeceğiz. Yakın zamanlarda diğer vilayetlerimizde de onkoloji hastaneleri, virüsoloji merkezleri ve tıp meslek yüksek okulları inşa edeceğiz."

GAZ ZENGİNLİĞİMİZ TÜRK AİLELERİNE ULAŞSIN

Konuşmasında, bağımsızlığını ilan ettiği dönemde Türkmenistan’ı ilk tanıyan ülke Türkiye olduğunu belirten Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın tarafsızlık statüsü Birleşmiş Milletlerde onaylandığında ilk destek veren ülkenin yine Türkiye olduğunu vurguladı. Türkmenistan hidrokarbon zenginliği açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığının da altını çizen Berdimuhamedov “Türkmenistan olarak amacımız bu hidrokarbon zenginliğimizi büyük Türk ailesi ile paylaşmak. Her Türk ailesinin ocağına ulaştırmaktır. Bizim kökümüz de dilimiz de birdir. Yaşasın Türkmen Türk kardeşliği, dostluğu” ifadelerini kullandı.

GAP İnşaat'tan anahtar teslim sağlık merkezleri: Türkmenistan'a 3 hastane yapacak

İNSAN SAĞLIĞI DEVLET POLİTİKASI

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da konuşmasında Türkmenistan’da modern sağlık merkezleri, çok amaçlı hastaneler, çağdaş ilmî-klinik merkezler, sanatoryumlar inşa edildiğine dikkat çekti. İnsan sağlığının korunmasının, Türkmenistan’da devlet politikasının öncelikli yönlerinden biri olduğuna işaret eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yıllarda Türkmenistan’da ulusal ekonominin tüm sektörlerinde olduğu gibi, sağlık alanında da geniş çaplı yatırımlar yapılıyor. Türkmenistan, sağlık sistemini ilerletecek, daha da geliştirilecek şekilde güçlü adımlar atılıyor. Burada temelini attığımız 500 yataklı uluslararası onkoloji klinik merkezinin, 160 yataklı uluslararası çocuk sağlığı merkezinin ve diş merkezinin inşa edilmesi bunun önemli bir ispatıdır."

5 PROJEYE 1,25 MİLYAR DOLAR

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 500 yatak kapasiteli uluslararası onkoloji merkezi (Kanser teşhis ve tedavi), 160 yatak kapasiteli uluslararası pediyatri merkezi (çocuk hastalıkları) ve stomatoloji merkezinden (Ağız ve diş hastalıkları) oluşan üç ayrı hastanenin temeli aynı gün atıldı. Anahtar teslim inşa edilecek hastaneler, 2026 yılında Türkmenistan Sağlık Bakanlığına teslim edilecek. Ayrıca, inşaatı devam eden iki hastaneyle birlikte toplam 5 hastanenin 1 milyar 250 milyon dolara mal olması planlanıyor.

GAP İnşaat'tan anahtar teslim sağlık merkezleri: Türkmenistan'a 3 hastane yapacak

DEPREMZEDELER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Arkadağ Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye’de yaşan deprem felaketinden büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, Türkmenistan’ın daha felaketin ilk saatlerinde doktorlar, kurtarma ekiplerini ve yardım malzemelerini taşıyan ilk uçağını gönderdiğini söyledi. Türkiye’nin ve depremzedelerin yanında olmaya devam ettiklerini söyleyen Arkadağ Berdimuhamedov, üç hastane için temel atma törenlerinin ardından Aşkabat’ta Hazreti Ömer Camii’nde, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinde hayatını kaybedenler için mevlit okuttu ve mevlit yemeği verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...