Gazze için boykotla gündemdeydi! Starbucks çalışanları tarihi greve hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg,
- Güncelleme:
Gazze için boykotla gündemdeydi! Starbucks çalışanları tarihi greve hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Bloomberg,

Gazze'de 39 gündür dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım yaşanıyor. Binlerce çocuk ve kadını öldüren İsrail'e destek veren şirketlerin başında gelen ve boykot çağrılarıyla gündemden düşmeyen Starbucks çalışanları tarihi greve hazırlanıyor. 350'den fazla şubedeki işçiler, 16 kasımda iş bırakacak.

İsrail'in gece gündüz karadan, havadan ve denizden kuşatılan Gazze'de 39 gündür dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Hastane, okul, mülteci kampı, ibadethane ve yaralı taşıyan ambulans ayrımı yapılmaksızın gerçekleştirilen saldırılarda çoğunluğu bebek, çocuk ve kadın olmak üere 12 bine yakın Filistinli sivil hayatını kaybetti. Gazze'de yaşanan soykırımın ardından İsrail'e destek veren şirketlere boykot çığ gibi büyüyor. Dünyanın dört bir yanında boykotla gündeme gelen kahve zinciri Starbucks çalışanları tarihi greve hazırlanıyor.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK GREV OLACAK

Starbucks Workers United sendikasına bağlı Starbucks Corp. baristaları şimdiye kadarki en büyük grevlerini gerçekleştirmeyi planlıyor. 350'den fazla şubede faaliyet gösteren sendikadan yapılan açıklamaya göre Perşembe günü yapılacak bir günlük iş bırakma eylemi şimdiye kadarki en büyük grev olacak.

İşçiler grevi Starbucks'ın haklarını ihlal ettiği ve adil bir şekilde müzakere etmeyi reddettikleri gerekçesiyle yapıyor. Grevdeki işçiler 16 Kasım'da sendikasız kafeleri ziyaret ederek diğer baristalarla çabalarına katılmaları konusunda görüşmeyi planlıyor.

Starbucks'tan yapılan açıklamada, "Workers United'ın bu hafta ABD'deki mağazalarımızın küçük bir bölümünde bir günlük eylem yapacağını kamuoyuna duyurduğunun farkındayız" denildi.

GAZZE İÇİN BOYKOTLARIN YOĞUNLAŞTIĞI SIRADA

Starbucks'ın tatil temalı yeniden kullanılabilir bardaklar dağıttığı popüler bir promosyon etkinliği olan şirketin Kırmızı Bardak Günü'nde yapılacak olan grevin İsrail'e yönelik boykotların yoğunlaştığı sırada gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Öte yandan ABD'de İsrail’in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren bir grup, Times Meydanı'ndaki New York Times binasının alt katındaki Starbucks'ın önünde gösteri yapmış ve Starbucks mağazasının önünde "kapatın" ve "utanın" sloganları atmıştı. Protestocular ayrıca, Starbucks mağazasının camlarına "ABD'den Filistin'e: İsrail yerleşimci bölgesini feshet" yazılı etiketler yapıştırarak, içerideki müşterilere "Starbucks'ı boykot edin" sloganıyla seslenmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Bloomberg,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...