Işık: Sanayicim yeter ki istesin gerekirse ek bütçe ayırırız

Işık: Sanayicim yeter ki istesin gerekirse ek bütçe ayırırız

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığındaki Ar-Ge bütçesini bitiremediklerini belirterek açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığındaki Ar-Ge bütçesini bitiremediklerini belirterek, "Gerekirse Maliye Bakanlığından ek Ar-Ge bütçesi talep ederiz, yeter ki siz sanayicilerimiz talep edin" dedi. İstanbul Sanayi Odasında sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Işık, şunları söyledi: "Ayağınıza geliyoruz, dertlerinizi dinliyoruz, ülkenin kalkınması için gece gündüz birlikte çalışıyoruz. Daha çok iş birliğiyle hedeflerimizi yakalayabiliriz. Tekstilde hedefimiz 80 milyar dolar, gıdada da 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz, birlikte çalışırsak bunu yakalarız. Türkiye'de işsizlik probleminden daha ziyade işçisizlik meselesi var. Bunun çözümü için de özellikle ara eleman yetiştiren meslek okullarına ayrı önem verdik. Organize Sanayi Bölgelerindeki meslek liselerinin sayısı 34'e çıktı. Buralarda eğitim gören 7 bin öğrencimiz var. Bu sayıyı artırmayı istiyoruz. Bu okullar sanayicilere çare olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...