Kışın cepler yanmayacak! İşte doğalgaz faturasının düşük gelmesi için uygulanabilecek yöntemler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kışın cepler yanmayacak! İşte doğalgaz faturasının düşük gelmesi için uygulanabilecek yöntemler

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Erken gelen kış mevsimi ile birlikte birçok kişi doğalgazı önceki senelere göre daha erken yaktı. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile kullanılmaya başlanılan doğalgaz da faturalar çoğu kez yüksek geliyor ve bu durum haliyle vatandaşların cebini yakıyor. Eğer sizde doğalgaz faturasınının düşük gelmesini istiyorsanız işin ustasına kulak verin. Kombi bakım uzmanlar doğalgaz faturalarının daha düşük gelmesi için yöntemleri bir bir sıraladı. İşte detaylar...

Havaların soğumasıyla birlikte çoğu vatandaş doğalgazı açtı ve kullanmaya başladı. Isıtması güzel ancak fatura gelince cep yakan rakamlar vatandaşın canını  sıkan durumlar arasında yer alıyor. Ancak bu konuda endişelenmeye gerek yok çünkü faturanızın daha düşük gelmesi için birçok yöntem var. 

Söz konusu yöntemlere ilişkin ustasında vatandaşlara hem uyarı hem de birçok öneri geldi. Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altın düşmesiyle birlikte doğal gaz faturalarını hafifletmek isteyen vatandaşlar, tasarruf yolları aramaya başladı. Van’da yıllardır kombi bakımı yapan ustalar ise doğal gaz tüketimini düşürmek için yalıtım ve kombilerde bazı kurallara uyulması konusunda önerilerde bulunuyor.

DÜŞÜK DOĞALGAZ FATURASI İÇİN NELER YAPILMALI?

Uzmanlar, düşük fatura için güneşli günlerde kombinin gündüz kapatılmasını, ısı dengesi için termostat kullanımını, kullanılmayan odaların ve kombiye yakın olan peteklerin kapatılmasını veya ayarının düşürülmesi gibi tavsiyelerde bulundu.

Kombi ustası Şahismail Gültepe, ısı yalıtımlı evlerde kombi sıcaklık ayarlarının biraz daha düşük ayarlanması gerektiğini belirtti. Hava sıcaklığına göre kombinin gündüz çalıştırılıp çalıştırılmamasına karar verilmesi gerektiğini ifade eden Gültepe, “Ev gündüz güneş görüyorsa kombinin kapatılması gerekiyor. Akşam ise tekrar açılması gerekiyor. Açıp kapattığımızda doğal gaz faturası yüksek gelir diyenler var. Ancak bu havada gündüz açmaya gerek yok. Van’da geceleri hava sıcaklığı eksiye düşüyor. Evin yalıtım ve ısınma durumuna göre akşamları 40-45 dereceye ayarlanmalıdır. İzolasyon olmayan evler ise çok zor ısınır” dedi.

KOMBİ VE PETEK BAKIMINA DİKKAT!

Tasarruf sağlamak için kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılmasını öneren Gültepe, “Faturada tasarruf sağlama için özellikle kombi ve petek bakımı çok önemlidir. Kadınlar küçük bir bulaşık yıkamak için bile sıcak suyu açmaktadır. Musluğun bu şekilde sürekli açılıp kapatılması büyük bir yüktür” diye konuştu.

Kombiye yakın peteğin kapatılmasını veya sıcaklık ayarının düşürülmesini tavsiye eden Gültepe, bu durumda evdeki diğer peteklerin dengeli ısınacağını ve durumun faturaya olumlu yansıyacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...