Küresel piyasalarda son durum: Gözler Avrupa Merkez Bankası'na çevrildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Küresel piyasalarda son durum: Gözler Avrupa Merkez Bankası'na çevrildi

EKONOMİ Haberleri

Küresel piyasalarda bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmalarına çevrildi. Küresel piyasalardaki hareketlilik dolar, Euro ve altında dalgalanmalara neden oluyor. Peki karar ne yönde olacak? Piyasaları etkiler mi son durum…

Piyasalarda bugün Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın son enflasyon raporunda vereceği mesajlar izleyecek. Avrupa Merkez Bankası faiz kararı da takip edilecek. ABD Merkez Bankası (Fed) ve diğer başlıca merkez bankalarının agresif faiz artırım politikalarını gevşeteceği beklentisi hakim. Bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin ECB Başkanı Lagarde'ın yapacağı sözle yönlendirmeler de kritik önem taşıyor.
Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, artırımın 75 baz puan olma ihtimali de güçlü şekilde fiyatlanıyor.

EURO DOLAR PARİTESİ 20 EYLÜL’DEN BU YANA İLK KEZ 1 SEVİYESİNİ AŞTI

Euro/dolar paritesi Fed'in ultra şahin politikalarında sona yaklaşıldığına yönelik beklentiler sonrası yükselişini sürdürerek 20 Eylül'den bu yana ilk kez 1 seviyesinin üzerine çıkarken, şu sıralarda 1,0070 seviyesinde bulunuyor.

DOLAR VE EURO’DA SON DURUM

Dolar son iki haftadır 18,60 civarında değişim göstermeden yatay işlem görüyor. Kur geçen haftAda 18,6150 ile tüm zamanların en yükseğini görmüştü. Euro/TL 18,75 civarında hareket ediyor. 

Küresel piyasalarda son durum: Gözler Avrupa Merkez Bankası'na çevrildi

ALTINDA FİYATLARINDA SON DURUM

Ons altın fiyatı 1663 dolar seviyesinde yer alıyor.
Spot piyasada altın satış fiyatları;
Gram altın 994 lira,
Çeyrek altın 1654 lira,
Yarım altın 3303 lira,
Cumhuriyet altını 6580 liradan el değiştiriyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...