BIST
10055.98
%0
(0.00)
Dolar
32.2266
%-0.18
(-₺0.06)
Euro
34.7914
%-0.12
(-₺0.04)
Sterlin
40.4935
%-0.1
(-₺0.04)
Altın
2454.915
%0
(₺0.00)
Bitcoin
$62632
%-0.84
Ethereum
$2942.2
%-0.52
AVAX
32.33
%-1.7
 - Kamuda tasarrufun faydaları neler olacak?
14 saat 30 dakika önce

Kamuda tasarrufun faydaları neler olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik" paketine yönelik değerlendirmede bulunarak, "Paket kamu harcamalarını azaltırken, yurt içi tasarruflarımızı artırarak cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek" ifadelerine yer verdi.
 - Dolar düşüyor, TCMB topluyor
15 saat 21 dakika önce

Dolar düşüyor, TCMB topluyor! Bir günde tam 4,16 milyar dolar daha

Dolarda son dakika! Detayları bugün belli olan kamuda tasarruf paketinin enflasyona pozitif katkı sunacağı ve TL’yi destekleyeceği görüldü. 13 Mayıs dolar fiyatı %0,3 düşüşle 32,21 TL’ye geriledi. Bu arada TCMB hızla rezerv toplamaya devam ediyor. Sadece cuma günü 4 milyar 160 milyon dolarla son zamanların rekor günlük alımı gerçekleşti. Böylece net rezervler nisan başından itibaren 40 milyar doların üzerinde arttı ve -23,76 milyar dolara kadar toparlandı.
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 22 dakika önce

Merkez Bankası dünyada ilk sırada! Tam 30 ton altın...

Dünya genelinde merkez bankaları, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor altın alımı gerçekleştirdi. Listenin ilk sırasında ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, tam 30 ton altın ile yer aldı.
 - Bir kentte daha ekmeğe zam
17 saat 43 dakika önce

Edirne'de ekmeğe zam! Yarından itibaren geçerli olacak

Edirne merkezde ekmeğin satış fiyatına zam yapıldı. 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu. 
 - Ruslar ve Ukraynalılar Antalyalı esnafı isyan ettirdi!
19 saat 34 dakika önce

Ruslar ve Ukraynalılar Antalyalı esnafı isyan ettirdi! "Hepsi kaçak emlakçı"

Savaş sonrası Rus ve Ukraynalıların akınına uğrayan Antalya'da ibre göçe döndü. Göç üçe dörde katlanırken Antalyalı emlakçılar konut satın alan yabancıların kendi aralarında alım satım ve fahiş fiyata kiralama yaptıklarını söyledi. Sektör öncüleri yaşananları "Yabancılar için, konut aldıktan sonra 3 yıl satmama şartı var, 3 yıl sonunda da aynı ırktan oldukları insanlara fahiş fiyatta sattılar. Tabiri caizse hepsi kaçak emlakçı oldu" diyerek anlattı.  
 - İş dünyası Kamuda Tasarruf Paketi'ni değerlendirdi
20 saat 24 dakika önce

MÜSİAD, İTO, DEİK... İş dünyası Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendirdi

İş dünyası temsilcileri, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Ankara'da açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 - Atıştırmalık devi soruşturma altında!
20 saat 35 dakika önce

Atıştırmalık devi Frito Lay rekabet soruşturması ile karşı karşıya

Rekabet Kurulu, Türkiye'de cips pazarında Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla, ayrıca şekerleme pazarında Rocco markasıyla faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında bir soruşturma başlatma kararı aldı.
 - Bakan Şimşek'ten döviz rezervlerinde iyileşme mesajı
21 saat 43 dakika önce

Bakan Şimşek, 'Yıllık cari açıkta 8 aydır düşüş devam ediyor' dedi: Döviz rezervlerinde iyileşme mesajı verdi

Bakan Mehmet Şimşek'ten Kamuda Tasarruf Paketi açıklaması sonrası sosyal medya hesabından paylaşım geldi. Risk priminin düştüğüne ve dış finansmana erişimin arttığına dikkat çeken Şimşek, "Cari açıkta gerileme ve dış finansman girişindeki olumlu görünümle döviz rezervlerimizde iyileşme devam edecek. Böylece makro finansal istikrar daha da güçlenecek ve dezenflasyon sürecine oldukça önemli katkı sağlanacak" dedi.
 - Artık sadece emekli olanlar kadar personel alınacak
23 saat 20 dakika önce

Kamuda yeni dönem! 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar personel alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketinin detaylarını açıkladı. Buna göre 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar personel alınacak.
 - "Tedbirlere uyulursa tasarruf 300 milyarı aşar"
23 saat 25 dakika önce

Prof. Dr. Sefer Şener: Kamuda tedbirlere uyulursa tasarruf 300 milyar lirayı aşacak

Bakan Şimşek'in açıkladığı tasarruf paketinin ardından ekonomist Sefer Şener TGRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu. Şener tedbirlerin tam anlamıyla uygulandığı takdirde 300 milyar lirayı aşan bir tasarrufun söz konusu olduğunu söyledi. Tedbirlerin alınmasında iki gerçeğin olduğunu belirten Şener, "Biri deprem diğeri enflasyon. Deprem harcamasının maliyeti 104 milyar lira" dedi. Gazeteci Ahmet Sözcan ise ihale ve vergi reformlarına dair paketlerin de geleceğini aktardı.
Sona Git
Döviz Çevirici