Meslek liseleri fabrika gibi

Meslek liseleri fabrika gibi

EKONOMİ Haberleri

Meslek liseleri, geçen yıl ilk sekiz aydaki kazancını bu yıl yüzde 243 artırdı. En çok gelir İstanbul’daki okullardan elde edildi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinin ekonomiye verdiği katkıya dair açıklamalarda bulundu. Özer, bu okullardaki üretimlerden elde edilen gelirde rekor bir artış yaşandığını bildirdi. Bakan Özer “Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarımızın döner sermaye çerçevesinde 2021 yılının ilk sekiz aylık toplam geliri 312 milyon 908 bin liraydı. Bu rakam, 2022’nin yılının ilk sekiz ayında yüzde 243 oranında artışla 1 milyar 75 milyon lirayı aştı ve yeni bir rekora ulaştı” dedi.

Meslek liseleri fabrika gibi

Özer, üretimden en fazla gelir sağlayan ilk üç ilin sırasıyla 117 milyon TL ile İstanbul, 105 milyon TL’yle Ankara, 91 milyon TL’yle de Gaziantep olduğunu aktardı. Gaziantep Şehit Kamil Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 25 milyon 255 bin liralık üretimle en çok kazanan okul oldu. Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22 milyon 90 bin liralık üretimle ikinci, İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de 21 milyon 383 bin liralık üretimle üçüncü oldu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...