Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında heyecanlandıran asgari ücret ve EYT açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında heyecanlandıran asgari ücret ve EYT açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Asgari ücret ve EYT gibi konular yıl sonunun yaklaşması ile birlikte ekonomi gündeminin bir numaralı maddeleri olmaya devam ediyor. Gözler hükümete çevrilmişken, açıklamalar da peş peşe geliyor. Son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında ekonomik gelişmelere değindi, "İnşallah asgari ücrette vatandaşımızı mutlu edecek, alım gücünü artıracak bir gelişme yaşanacak" ifadesini kullandı.

Son dakika asgari ücret ve EYT haberi: 2023 seçimlerine kısa bir süre kala siyasi kulisler hareketlendi, ana gündem maddesi ise ekonomi. EYT, asgari ücret, emekli maaşı gibi konulara dair değerlendirmeler peş peşe geliyor. Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı ve EYT yasasına dair son açıklama ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

SEÇİM KAMPANYASINDAKİ BİR NUMARALI MADDE 'EKONOMİ'

Ekonomiye dair mesajlar veren Kurtulmuş, seçim kampanyasında bir numaralı maddenin ekonomi olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Buna hayat pahalılığı deyin, enflasyon deyin vesaire buna ne derseniz deyin, birinci madde budur. Bunun farkındayız" dedi.

"Ancak vatandaşımız şunu da görmeye başladı" diyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Bu ekonomideki değişmelerin temel sebepleri Türkiye'nin ekonomisindeki içsel faktörlerden ziyade dışardan kaynaklanıyor. İşte bu pandemi sırasında fiyatların olağanüstü yükselmiş olması, birtakım krizlerin ortaya çıkmış olması, savaşlar dolayısıyla mal ve hizmetlerin çok yüksek fiyatlara gelmiş olması... Bunun çok doğal bir sonucu olarak hemen her ülkede çok ciddi bir enflasyon var. Enflasyon tabirini sadece kelime olarak bilen ülkelerde bile fiilen yüzde 8'ler yüzde 10'lar seviyesine kadar gelen bir enflasyondan bahsediyoruz."

"ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK GELİŞME YAŞANACAK"

"Biz tabii ki çok yüksek bir seviyede bunu görüyoruz" diyen Kurtulmuş, "Ama özellikle son dönemlerde geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez asgari ücrete iyileştirme yapıldı. İnşallah bu yıl sonu, yani daha doğrusu önümüzdeki yıl başı itibariyle asgari ücrette yine çok yüksek bir, vatandaşımızı memnun edecek, çok titiz çalışmalar sonucu vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir asgari ücret belirlemesi olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

İşçi ve memur emeklilerinin de aynı şekilde maaşlarında iyileşmeler ortaya çıkağını söyleyen Kurtulmuş, fiyatlar yukarıya çıkmışken bu fiyat artışlarının karşısında vatandaşın ezilmemesi için ilave desteklerin artırıldığını gördüklerini belirtti.

EYT DEĞERLENDİRMESİ: SON ŞEKLİNE GELDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, "Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiçbir konu yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, eldeki imkanlar ve önceliklerimiz istikametinde vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz. EYT son şekline geldi. Belli bir takvimde, onu açıklamak bize düşmez. Vakti geldiğinde Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Ve böylece yıllardır konuşulan EYT meselesinde oldukça geniş bir kitlenin 'olur' dediği, 'bu hakkaniyetli oldu' diyebileceği bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bütün istek ve taleplerin değerlendirildiğini belirten Kurtulmuş, "İşin zor kısmının geride kaldığına inanıyorum. İnşallah disiplinle gayretle, iyi niyetle bu süreci sürdüreceğiz" dedi. (Haber7)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan katirci 6 Kasım 2022 17:01

Asgarî ücret 10 bin TL olmalıdır ayrıca tüm SGK ve bagkur emeklilerine 2023 için enflasyon + iyilestirilme ve ilave zam yapılmalı ve en düşük emekli maaşı 7000 TL olmalıdır

Sonraki Haber Yükleniyor...