Ons altın çakıldı! 2 yılın en düşük seviyesinde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ons altın çakıldı! 2 yılın en düşük seviyesinde

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Altın ons fiyatı, 2020'den bu yana en dip seviyesini gördü. Ons altının 1693 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından altının gramında da düşüş yaşandı.

Koronavirüs süreci ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte tırmanışa geçen ons altında ibre bir süredir ters yönde hareket etmeye devam ediyor. Söz konusu düşüşün devam etmesinin ardından altın ons fiyatı Nisan 2020'deki seviyesinin altına geriledi. Ons fiyatının 1693 dolar seviyesine düşmesiyle gram altın yüzde 0,25 azalarak 955 liraya geriledi.

GRAM ALTIN 955 SEVİYELERİNE İNDİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarında daha fazla agresifleşebileceği beklentisiyle altın fiyatları gerilemeye devam ediyor.

Ons altın gün içinde yüzde 0,20 değer kaybederek Nisan 2020'deki seviyesinin altına düştü.

1693 dolar seviyesine düşen ons altının gerilemesiyle gram altın yüzde yüzde 0,25 değer kaybederek 955 liraya düştü.

Çeyrek altın bin 571 liraya, yarım altın 3 bin 148 liraya, tam altın 6 bin 268 liraya geriledi.

Ons altın çakıldı! 2 yılın en düşük seviyesinde

ENFLASYON ALTIN FİYATLARINI BASKILIYOR

ABD Haziran ayı enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde çıkarak yüzde 9,1 oranında gerçekleşti. 41 yılın zirvesine yükselen enflasyon altın fiyatlarını baskılıyor. FED, enflasyonist riskin önüne geçebilmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. FED’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...