Orta gelirliye konutta kapsam genişliyor: Bakan Kurum duyurdu: 2. el konutlar için çalışmalar başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Orta gelirliye konutta kapsam genişliyor: Bakan Kurum duyurdu: 2. el konutlar için çalışmalar başlıyor

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orta gelirliye konut kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, 'Yeni Evim kampanyası' kapsamında ikinci el konutlar için de yeni çalışma yapılacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin teslim töreni için gittiği Manavgat'ta açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, uygun kredi faiz oranının başka projelerde de uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız" dedi.

Bakan Kurum, "Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" mesajını verdi.

YENİ EVİM KAMPANYASI: 100 BİN KONUT HEDEFİ

Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası 81 ilde geçerli olacak. İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla ödeyebilecek.
0,69`dan başlayan vade farklı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40`ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.
1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerden Konut almak isteyen vatandaşların son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3. Bölgedeki illerde ikamet şartı aranmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...