Pakistan’a ticari çıkarma! Gayrimenkul, dizi ve turizm sektörleri ön planda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pakistan’a ticari çıkarma! Gayrimenkul, dizi ve turizm sektörleri ön planda

Ekonomi Haberleri

İş dünyası, Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Pakistan'a ticari çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Gayrimenkul, dizi ve turizm sektörlerinin ön planda tutulacağı çıkarma kapsamında tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Fiziki Ticaret Heyeti, 23 Ocak’ta Karaçi’ye gidecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Dünya ekonomisinin yarısından fazlasını oluşturan 18 ülkenin ithalatında Türkiye’nin payını, 20 milyar dolar ihracattan 4 kat artırarak 80 milyar dolara ulaştırmak için devreye alınan Uzak Ülkeler Stratejisi'ne ilişkin çalışmalar devam ediyor. İş dünyası, söz konusu plan içinde bulunan Pakistan’a ticaret çıkarması yapmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Fiziki Ticaret Heyeti, 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda Pakistan’a gidecek. Karaçi şehrinde düzenlenecek organizasyonda Pakistan’dan iş insanları ile Türk iş dünyası bir araya gelecek ve birçok görüşme gerçekleştirilecek. Ticaret Müşavirliğini ziyaret edecek olan Türk heyet, bunun yanı sıra birçok firma ve işyerine de giderek temaslarda bulunacak.

TÜRK DİZİLERİ PAKİSTAN’DA UYARLANACAK

Söz konusu görüşmelerde Uzak Ülkeler Stratejisi’ndeki planlara uygun şekilde, birçok sektör gündeme gelecek. Gayrimenkul aracılık sektörünün Pakistan pazarında geliştirilebilmesi için, Türk müteahhit ve proje geliştiricisi firmalar ile halihazırda Pakistan’da tanınırlığı ve güvenirliği olan emlak firmaları tarafından temsil edilme imkanları araştırılacak. Türk müteahhitlik sektörünün Pakistan’daki fırsatlar hakkında bilgi edinmesi sağlanacak.

Öte yandan, Türk dizilerinin yüksek popülaritesi nedeniyle Pakistanlı yapımcılar ile ortak yapım ve uyarlama imkânları da görüşülecek. Türk çizgi film sektörünün ortak kültürel değerleri taşıyan ülkeler olması nedeniyle Pakistan’da ilgi çekme potansiyeli olduğu değerlendirilirken, bu kapsamda ülkedeki yayın kuruluşları ile ortak kanal kurulması veya doğrudan ihracat yapılması için çalışılacak.

BÜTÜNLEŞİK PAKETLER SUNULACAK

İşbirliği temasları sağlık turizmi alanında da kendini gösterecek. Pakistan’dan Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının yıllık 20 bin seviyelerinden yaklaşık 120 bine çıkmasından istifade ederek, söz konusu ivmenin sağlık turizmine yansıtılmasına uğraşılacak. Bu çerçevede Pakistanlı turistlerin Türkiye’ye yönelik diğer turizm alışkanlıkları tespit edilecek ve bütünleşik turizm-sağlık turizmi paketleri sunulacak.

Bunun yanı sıra Türkiye’deki helal sertifikalı turizm tesisleri ve turizm bölgeleri, Pakistan’da yapılacak tanıtım etkinliklerinde ve turizm fuarlarında tanıtılacak.

İKİLİ TİCARET HACMİ 1,1 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE

Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacmi, 2011’den sonra 2021’de yeniden 1,1 milyar dolar seviyesinin üstüne çıktı. Türkiye’nin Pakistan’a en çok ihraç ettiği ürünler arasında pamuk, tekstil iplikleri, kumaşlar, tekstil makineleri, genel sanayi makineleri ve ekipmanları ile metal eşyalar yer alırken, ithal edilen ürünler arasında ise dokuma kumaşlar, giyim eşyası ve giysi aksesuarları, sentetik organik renklendirme maddeleri ve kauçuktan yapılmış dış lastikler bulunuyor.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...