Peş peşe gelen zamların ardından güzel haber geldi! Akaryakıta indirim geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Peş peşe gelen zamların ardından güzel haber geldi! Akaryakıta indirim geliyor

EKONOMİ Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından sevindiren haber geldi. Akaryakıtta indirimin sinyali verildi. Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim yapılacak.  Peki motorinde indirim miktarı ne olacak? 12 Ekim güncel motorin, benzin, otogaz fiyatları ne kadar?

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 94,08 dolardan işlem görüyor.
OPEC'in petrol üretimini azaltma kararının ardından yaşanan petroldeki arz endişeleri ve Rusya Ukrayna savaşının yeniden alevlenmesi akaryakıt fiyatlarında zamları getirmişti. 

Akaryakıt fiyatları geçen hafta içi üst üste 3 kez zamlandı. Çarşamba günü motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş zam gelmişti. Perşembe ise benzinin litresi 74 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 39 kuruş arttı. Son olarak önceki motorin grubunda 1,53 TL fiyat artışı yaşandı. Salı gece yarısından geçerli olmak üzere motorin grubuna 1 lira 39 kuruşluk yeni bir zam daha yapılacak. Zamla birlikte motorin litre fiyatı 6 günde 4’üncü kez artacak. Böylece motorin fiyatları 5,41 lira zam gelmişti. Son olarak dün gece motorine 1 lira 38 kuruş zam daha gelmişti. 

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Sektör kaynaklarının aktardığına göre motorine 13 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 2,13 TL indirim bekleniyor. Benzin fiyatı ise değişmeyecek.

İSTANBUL'DA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Motorin fiyatı: 28 lira 53 kuruş
Benzin fiyatı: 20,60 TL
LPG fiyatı: 10,24 TL

ANKARA'DA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Motorin fiyatı: 28 lira 66 kuruş
Benzin fiyatı: 20,74 TL
LPG fiyatı: 10,24 TL

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ TL?

Motorin fiyatı: 28 lira 68 kuruş
Benzin fiyatı: 20,73 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...