SPK'dan ‘Fatih Terim Fonu’ için ilk açıklama! Soruşturma mu açılıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı,
- Güncelleme:
SPK'dan ‘Fatih Terim Fonu’ için ilk açıklama! Soruşturma mu açılıyor?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı,

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunun gündemindeki Fatih Terim Fonu’yla ilgili olarak açıklama yaptı.

Arda Turan, Emre Belezoğlu başta olmak üzere futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kamuoyunda ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen dolandırıcılık sistemi gündemden düşmüyor. 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) ilk açıklama geldi.

SPK FATİH TERİM FONU'NA SORUŞTURMA AÇACAK MI?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen dolandırıcılık sistemine ilişkin açıklama yaptı.

80 maddelik torba teklifin Plan ve Bütçe Komisyon’undaki görüşmeleri sırasında milletvekilleri, futbolcuların parasını toplayan bankacının fon üzerinden dolandırıcılığın SPK mevzuatındaki durumununun sorulması üzerine Gönül, soruşturma açılıp açılmayacağına dair değerlendirmede bulundu. 

SPK'ya tabii olmayan bir fon adının çektiğini ifade eden Gönül, "Söz konusu olayda bir dolandırılcılık olayı ve SPK'ya tabi olmayan bir fon adı geçiyor. Burada aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık. Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...