Ticaret Bakanı Ömer Bolat kadın emeğine yeni hibe desteği açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ticaret Bakanı Ömer Bolat kadın emeğine yeni hibe desteği açıkladı

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOPDES) kapsamında çoğunluğu kadın emeğine yönelik olan yeni hibe desteğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOPDES) kapsamında çoğunluğu kadınlara yönelik olan yeni hibe desteğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bolat, 2023 yılının ikinci yarısında hibe tutarlarında yapılan güncelleme ile alım desteklerinin üst sınırları yüzde 100 artırarak 400 bin TL'ye çıkardıklarını söyledi.

KADIN EMEĞİNE YÜZDE 100 HİBE

Bakan Bolat şu ifadeleri kullandı:

"Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOPDES) kapsamında ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifleri desteklemeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda; 2023 yılının ikinci yarısında hibe tutarlarında yapılan güncelleme ile alım desteklerinin üst sınırları %100, istihdam desteklerinin üst sınırları yaklaşık %33 oranında arttırılmış; mal alım desteğinin üst sınırı 400.000-TL’ye, hizmet alım desteğinin üst sınırı 60.000-TL’ye, istihdam desteğinin üst sınırı yaklaşık 274.000-TL’ye yükseltilmiştir.

Destek Programına ilişkin başvurular 14 Ağustos 2023 tarihlerine kadar Ticaret İl Müdürlüklerimize yapılabilmektedir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...