Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün fiyatları düşecek mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün fiyatları düşecek mi?

Ekonomi Haberleri

Depremden etkilenen bölgeleri tek tek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Adıyamanlı depremzedeler ile bir araya geldi. Depremin yaralarını sarmak adına devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’a yapılacak olan projeleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan tütün üreticileri ve kooperatifler için ÖTV düzenlemesinin müjdesini verdi. Peki, Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün fiyatları düşecek mi? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan tütünde ÖTV oranını düşürmek için yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün fiyatları düşecek mi?

Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün fiyatları düşecek mi?

TÜTÜNDEN ALINAN ÖTV ORANI KAÇA İNDİRİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖTV düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi:

“Sarmalık kıyılmış tütünden aldığımız özel tüketim vergisini tütün cinsine göre  farklılaştırmak için genel bir çalışma zaten yürütüyorduk. Ancak deprem sebebiyle OHAL bölgesindeki illerde faaliyet gösteren sarmalık kıyılmış tütün üreten kooperatiflerimiz için düzenleme yapmayı kararlaştırdık. Kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 olan özel tüketim vergisi oranını yarıya indiriyoruz.”

TÜTÜN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son dakika konuşmasında yüzde 55 olan özel tüketim vergisi oranını yarıya indiriyoruz ifadesini kullandı. ÖTV düşmesinin ardından tütün fiyatların bir indirim gelmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...