Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sektör tavsiyesi: Konut alın!

Sektör tavsiyesi: Konut alın!

EMLAK Haberleri

18 Haziran’da açılarak ziyaretçilerini ağırlayan ve dün sona eren 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da katılımcılara tavsiyelerde bulunan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, özellikle oturmak için konuta ihtiyacı olanların içinde bulunduğumuz dönemdeki fırsatları kaçırmaması gerektiğini dile getirdi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70'lik artışın henüz konut fiyatlarına yansımadığına dikkat çeken Durbakayım, "İnşaat firmaları olmayacak kampanyalar yapıyor. Çünkü yaptığı konutun belli bir kısmını zararına da satsa projenin tamamında bunu karşılayabiliyor. Ev ihtiyacı içinde olanların bu dönemden faydalanması lazım çünkü piyasa düzelmeye başladığı andan itibaren konut fiyatları öyle yüzde 5-10'larla değil, çok ciddi bir şekilde fırlayacak. Bir de üretim azaldı. Son yılda alınan ruhsat sayısı yüzde 50'den fazla düştü. Ayrıca ruhsatı alındığı halde başlamayan birçok proje var. Bu durumda konutun değerlenmemesi gibi bir şey söz konusu değil. Tavsiyemiz; bu dönemde konut alın, rahat edin" dedi.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...