Türkiye'de sayıları azaldı, bakanlık başta olmak üzere ekipler harekete geçti! 500 adet bırakıldı, hızlı şekilde can katacak
Türkiye genelinde popülasyonu azalmasıyla tehlikeye giren bir tür var ki bakanlık başta olmak üzere birçok yetkiliyi harekete geçirdi. Birçok kişinin katıldığı bu uygulama ile bu türe ait tam 500 adet bu türdeki hayvan salındı. Doğaya çeşitlilik ve can katacak olan bu tür sayesinde ise popülasyonun artması beklenirken söz konusu uygulamaya ilişkin il valisi tarafından açıklama yapıldı.
Son zamanlarda bazı hayvan türlerinin popülasyonu azaldı. Bu tehlikeli bir durum olduğu gibi canlı çeşitliliği ve doğa açısından da pek çok sıkıntıya neden oluyor. Türkiye'de de bazı türlerde popülasyon azaldı ancak bir tür var ki Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.
Ülke genelinde popülasyonları azalan doğal hayat canlıları için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın canlı hayvan yetiştirme çiftliklerinden çıkarılan sülünler doğa ile buluşturuluyor.
Düzce’de de azalan popülasyonu desteklemek amacı ile Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın katılımı ile doğaya sülün salınımı yapıldı.
Korugöl tabiat parkında gerçekleştirilen sülün salınımında konuşan Vali Selçuk Aslan, “ Hakikaten cennet gibi bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada ki genetik çeşitlilik, canlı çeşitliliği noktasında belli bir tür sıkıntısı yavaş yavaş ortaya çıkmış ki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın yetiştirme istasyonlarında yetişmiş canlıların doğaya salınımı ile bu çeşitliliğin yeniden çoğaltılması çok hoş." dedi ve şöyle devam etti:
"Sanki bunlar çiftlik hayvanları. Bu boyutta belki bazıları doğa da hayatta tutunamayacak. Doğa seleksiyonu ile karşı karşıya kalacak ama içlerinde 3-5 tane de bile bu bölgede tutunabilirse hızlı bir şekilde tür popülasyonunun artmasına imkan sağlayacaktır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
