Atatürk Havalimanı’nda bir uçak kırıma uğradı: İniş ve kalkışlar 2 saat durduruldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Adana Havalimanı’ndan kalkan TC-AZK kuyruk tescilli Mooney M20J tipi uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında kırıma uğradı. Pilot ve yanında bulunan eşinin yara almadan atlattığı olayda uçakta maddi hasar meydana geldi. Havalimanında tedbir amaçlı uçuşlar 2 saat durduruldu.

Adana Havalimanı’ndan saat 18.00 sıralarında havalanan TC-AZK kuyruk tescilli Mooney M20J tipi uçak, saat 19.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında, iniş takımlarında yaşanan sorun nedeniyle kırıma uğradı. Uçağın inişi sırasında sağ ana iniş takımının katlandığı ve uçak inişinin bu şekilde gerçekleştiği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’nda bir uçak kırıma uğradı: İniş ve kalkışlar 2 saat durduruldu

TEDBİR AMAÇLI UÇUŞLAR 2 SAAT DURDURULDU

Uçakta pilot Serkan Zalaltuntaş ve eşinin olduğu öğrenilirken, olay nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Yaşanan olay nedeniyle uçakta maddi hasar meydana geldiği ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından Atatürk Havalimanı’nın tedbir amaçlı 2 saat uçuşlara kapatıldığı bilgisine de ulaşıldı.
Uçağın pistten kaldırılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın yeniden hava trafiğine açılacağı öğrenildi.

UÇAKTA KIRIM NEDİR?

Uçağın kırıma uğraması da donanımın geri döndürülebilir hasara uğraması anlamına gelir. Uçağın kırıma uğraması ifadesi can kaybının olmadığı bir kaza anlamını taşıyabilir. Uçağın kısmen iyi durumda olduğu durumlarda kırım kelimesi kullanılır. Uçağın iniş ve kalkışında ya da hava koşullarındaki olumsuzluklarla uğradığı hasarı anlatabilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...