11 ülkeyle dev tatbikat! Türk askerinden Libya’da güç gösterisi
Türkiye’nin de yer aldığı 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı, Sirte’de başladı. Türk askerinin aktif rol aldığı tatbikatta, hava, kara ve deniz unsurlarının ortak senaryolarla koordinasyonu güçlendirilirken, Libya’nın doğu ve batı unsurlarının ilk kez aynı tatbikatta buluşması dikkat çekti.
Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı, Libya'nın Sirte kentinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkenin katıldığı tatbikatın, askeri iş birliği ve muharebe etkinliğini artırmayı hedeflediği bildirildi.
Türkiye, ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Çad, Fransa, İtalya, Libya, Macaristan, Mısır ve Tunus'un katıldığı tatbikat; entegre hava, kara ve deniz senaryolarıyla askeri iş birliği ve muharebe etkinliğini artırmayı hedefliyor.
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Levent Ergün, Libya'da devam eden Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı'nın açılış törenine iştirak etti.
MSB'den flaş açıklama: Komando tugaylarının sayısı artırılacak
Milli Savunma Bakanlığının NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Orgeneral Ergün'ün Libya'da Flintlock-2026 Çok Uluslu Özel Kuvvetler Tatbikatı'nın açılış törenine katıldığı belirtildi.
Açıklamada, Orgeneral Ergün'ün, Libya Milli Birlik Hükümeti Savunma Bakanı Tümgeneral Abdüsselam Zubi, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Saddam Hafter ve ABD Afrika Komutan Yardımcısı Korgeneral John Brennan ile görüştüğü ifade edildi.
