Yılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk kareler

Yılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk kareler

GÜNDEM Haberleri

Recep Kaya, kendisi için uygun yüz bulunduğu haberi üzerine Kırklareli'den Antalya'ya gitti.

Kırklareli 'de, daha önce yüz nakli için kendisine bulunan yüzün sahibinin siyahi olması nedeniyle ameliyat olamayan Recep Kaya, kendisi için uygun yüz bulunduğu haberi üzerine Antalya 'ya gitti. nbsp;Karahamza köyünde, 2004'te babasına ait av tüfeğiyle oyun oynadığı sırada silahın ateş alması sonucu yüzünden yaralanan ve uzun zamandır yüz nakli umuduyla bekleyen 21 yaşındaki Kaya'ya, Akdeniz Üniversitesinden sevindirici bir haber geldi. Kaya, kendisi için uygun bir yüz bulunduğunun belirtilmesi üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerince İstanbul'a götürüldü. Uçağa binmeden önce duygularını anlatan Kaya, yüz nakli ameliyatı olacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Antalya'dan, ameliyat olabileceğine dair gelen haberle sevinçten adeta "havaya uçtuğunu" belirten Kaya, şöyle konuştu:
"Çok heyecanlıyım. Şu anda çok mutluyum. Hiçbir şey düşünemiyorum. Bir an önce yeni yüzüme kavuşmak istiyorum. Yeni yıla, yeni yüzümle girmek istiyorum. Yüz nakliyle sağlığıma kavuşmak istiyorum. Başarılı şekilde yapılan nakiller benim için umut oldu."

- "İlk hayali evlenmek"
Recep Kaya'nın eniştesi Muzaffer Peközer ise yeğeni Recep Kaya'ya nakil için uygun yüz bulunduğunu öğrendiklerinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeğeninin toplum içine çıkmaya çekindiğini ifade eden Peközer, şöyle konuştu:
"Bugün Recep'e haber geldi. O da heyecan içerisinde hazırlanarak 112 Acil Sağlık ekiplerini bekledi. 112 Acil Sağlık ekiplerince Antalya'ya gitmek üzere yola çıktı. Yüz nakli olduktan sonra daha rahat hareket edecek. İlk hayali evlenmek. Bizde ona her yönüyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yeni yıla inşallah yeni yüzüyle girecek. Temennimiz o."

- Bağışlanan yüz siyahi çıkmıştı
Recep Kaya'ya eylül ayında da yüz nakli için haber gelmişti. Kendisine nakledilmek üzere uygun yüzün bulunduğunun söylenmesi üzerine yola çıkan Kaya, nakilde bir sorun olduğunun belirtilmesi üzerine geri dönmüştü.

Daha sonra, Kaya'ya nakledilmesi düşünülen yüzün siyahi bir kişiye ait olduğu ve nakilin bu nedenle gerçekleşmediği belirlenmişti.

Kaya, Kırklareli'de, 12 yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünden yaralanmış ve sağlığına kavuşmak için şimdiye kadar 40 ameliyat geçirmişti.
Yılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk karelerYılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk karelerYılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk karelerYılın son yüz nakli ameliyatı öncesi ilk kareler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...