Binali Yıldırım: FETÖMATİK diye bir alet yok ki...

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: FETÖMATİK diye bir alet yok ki...

GÜNDEM Haberleri

“FETÖ ile mücadele yapmazsak millet bizi affetmez. Mücadele ederken elbette cüzi hatalar yapılır, Fetömatik diye bir alet yok sonuçta...”

Yücel KAYAOĞLU - Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadele konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, partisinin milletvekillerine “Siz de şikâyet makamında değil, mücadele makamındasınız. Sonuna kadar mücadele edin. Siyaseten ne getirir ne götürür diye düşünmeyin” uyarısında bulundu. Başbakan Yıldırım, önceki gün AK Parti milletvekilleri ile gruplar hâlinde görüşerek başta FETÖ ile mücadele olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi. Vekillerinin büyük bölümü toplantıda FETÖ ile mücadelede bazı mağduriyetlerin yaşandığını ve örgütün siyasi ayağı ile ilgili yürütülen tartışmaları gündeme getirdi. Yıldırım bu değerlendirmeleri şöyle cevapladı:
“Muhalefet ve başka birtakım çevrelerin FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmadığına yönelik sözleri algı operasyonu. AK Parti içinde FETÖ’cüler olduğuna dair şüphe uyandırılmaya çalışılıyor. Sanki AK Parti’de FETÖ’cü varmış da temizlenmiyormuş gibi. Bu bir tuzak. Asıl hedefleri bizi birbirimize düşürmek. Çok dikkatli olmalıyız. İçimizde bazı arkadaşlarımız maalesef haddini aşan, gereksiz açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar sebebiyle de ‘AK Parti içinde FETÖ’cü var da bir işlem yapılmıyormuş’ gibi oluşuyor. 

FETÖ İLE MÜCADELEDE HALKIN DESTEĞİ %93 ORANINDA
FETÖ’cüleri temizlemek elbette bazı cüzi hatalar olacak ama ‘Fetömatik’ diye bir alet de yok. FETÖ mücadelesi ile ilgili anket yaptırdık. Destek oranı yüzde 93 çıktı. 
Eğer bildiğiniz bir şey varsa ilgili makamlara iletin. ‘Siyaseten ne getirir ne götürür’ diye düşünmeyin. Biz sizin arkanızdayız.”
FETÖ’nün AK Parti döneminde büyüdüğüne yönelik iddialara da tepki gösteren Yıldırım, “Her şeyin AK Parti dönemine mal edilmesi son derece yanlış. FETÖ denen örgüt o kadar sinsi çalışmış ki, adam son ana kadar yanında durmuş, son anda ‘komutanım ellerini uzat’ demiş takmış kelepçeyi” dedi. Yıldırım, Balyoz ve Ergenekon davaları ile ilgili olarak da “Balyoz ve Ergenekon yok muydu, sapına kadar vardı ama FETÖ’cüler bunları da sulandırdı” değerlendirmesini yaptı.
Toplantıda, bazı milletvekilleri FETÖ ile ilgili delillerin bir an önce toplanarak kamu davasının geciktirilmeden açılması gerektiğini belirtince Yıldırım, “Ne delili kardeşim her şey ortada zaten. Size katılıyorum. Bir an önce yargılamalar başlamalı” dedi.      

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...