Kameralara yakalanan CHP suç bastırıyor

Kameralara yakalanan CHP suç bastırıyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Adalet Sarayında 2 Nisan gecesi sayımı durdurmak için hakimlerle yaptığı organizasyon deşifre olan CHP’liler, suç bastırmaya çalıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kamera görüntüleri ortaya çıkan skandalla ilgili açıklamada bulundu. “İlçe ve il seçim kurulları ile YSK’ya itiraz mesai saatine bağlı değildir. 24 saat esasıyla çalışırlar” diyen Tezcan hakimlerin istedikleri kararı vermek için gece yarısı adliyeye koşmasını ise görmezden geldi. Tezcan “O son gidişimiz beşinci itirazımızdı. Ondan önce dört itirazımız var. O gün beş tane itiraz yok sayıldı” diye konuştu. O anın kamera görüntülerinin servis edildiği imasında bulunan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını suçlayan Tezcan, soru almadan basın toplantısı yaptığı salonu terk etti.

MÜFETTİŞLER O HÂKİMLER İÇİN İNCELEMELERİNE BAŞLADI
Hâkimler ve Savcılar Kurulu, kanuna aykırı sandık kurulu başkanı görevlendiren İlçe Seçim Kurulu başkanlarını incelemek üzere müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda hâkimlerle ilgili karar verilecek. İncelemelerine başlayan müfettişler, hâkimler hakkında bir kusur tespit ederse HSK, hâkimler hakkında disiplin cezasına hükmedebilecek veya ceza davası açılması için kovuşturma izni verebilecek. Müfettişlerin, raporu bir ay zarfında tamamlaması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...