İdlib'de çadırda uzaktan eğitim

İdlib'de çadırda uzaktan eğitim

GÜNDEM Haberleri

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de savaş şartlarına rağmen dünyadaki Covid-19 tedbirleriyle uyumlu olarak uzaktan eğitime başlandı.

Ermenaz beldesinde yer alan 150 ailenin yaşadığı Zeytin Dalı isimli çadır kampta matematik öğretmeni Muhammed Ahmet, savaş ortamında uzaktan eğitimi anlattı. Ailelerle, derslerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığını belirten Ahmet, savaş, bombardıman ve bunların yol açtığı göç sebebiyle çadırlarda barınan öğrencilerin eğitimden mahrum kaldığını ifade etti.

İdlib'de çadırda uzaktan eğitim

Ahmet "Çocukların ve ailelerin sağlığı için öğrencilerin bir araya gelmelerini engelleyerek, kamera karşısında ders anlatmaya başladık" dedi. Defalarca yerinden edilmiş ve ortaokul öğrencisi velisi Humuslu Ebu Halit Humusi ise "Çocuklarımın eğitim görmesini istiyorum. Uzaktan eğitime başlandı. Ancak benim cep telefonum bile yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...