ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış'taki hain saldırıya kınama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış'taki hain saldırıya kınama

GÜNDEM Haberleri

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Gaziantep Karkamış'ta gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı kınandı ve şehit olan 3 kişi için yas tuttukları belirtildi.

Dün Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nı hedef alan eli kanlı terör örgütü PKK, bugün de Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketle saldırdı. Kobani'den ateşlenen roketlerin düştüğü ilçede 1'i çocuk ve 1'i öğretmen olmak üzere 3 vatandaş şehit olurken 10 kişi de yaralandı.

Türkiye'yi hüzne boğan saldırı sonrası ABD'den kınama geldi. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Türk halkının yasına katıldıkları vurgulandı.

"YAS TUTAN TÜRK HALKINA KATILIYORUZ"

Açıkalamda, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ABD Büyükelçiliğinin paylaşımında 'PKK' ve 'terör saldırısı' ifadelerine yer verilmemesi dikkat çekti.

https://twitter.com/USEmbassyTurkey/status/1594672291601842178

BAKAN SOYLU: ABD'NİN TAZİYESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından açıklamalarda bulunmuş "ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz. reddediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...