Adalet Bakanlığı harekete geçti: Cinsel istismar araştırma komisyonu kuruluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adalet Bakanlığı harekete geçti: Cinsel istismar araştırma komisyonu kuruluyor

Gündem Haberleri

Hükümet ve Meclis çocuk istismarına karşı topyekun mücadele kararı aldı. TBMM’de tüm partilerin uzlaşması ile bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Adalet Bakanlığı da çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesine yönelik genelge yayınladı.

HABER MERKEZİ

H.K.G’nın 6 yaşından itibaren istismara uğradığına yönelik tartışmalardan sonra, hem hükümet hem de TBMM’deki tüm partiler her türlü çocuk istismarının önüne geçilmesi için yeni tedbirleri gündeme taşıdı. Bu kapsamda, siyasi partilerin uzlaşması ile çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar başta olmak üzere her türlü istismarın engellenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesine yönelik Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Komisyonun kurulmasına ilişkin görüşmelerin TBMM Genel Kurulunda 3 Ocak Salı günü yapılması konusunda gruplar arasında mutabakat sağlandı. Komisyon sadece çocuklara yönelik cinsel istismar değil, PKK terör örgütü tarafından çocuk yaşta dağa kaçırılan ve istismar edilen çocuklarla ilgili de çalışma yapacak.

‘TİTİZ OLUN’ GENELGESİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, kadına yönelik şiddet ile çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine yönelik bir genelge yayınladı. Bozdağ'ın imzasıyla bütün başsavcılıklara gönderilen genelge ile kadın, çocuk, aile ve sosyal hayata doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda ayrıca hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmaların etkin bir şekilde yürütülmesinin önem arz ettiğine dikkat çekildi.

Genelgede, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen, aile ve sosyal hayata doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmalar konusunda soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından derhal başsavcıya bilgi verilmesi istendi. Ayrıca, cumhuriyet başsavcısı tarafından söz konusu suçların soruşturma süreçlerinin titizlikle takip edilerek, etkin soruşturma yapılmasına yönelik her türlü tedbirin alınması gerektiği de vurgulandı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...