Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, başsavcılık itiraz etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve dün gözaltına alınan Avukat Feyza Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun'un serbest bırakılmasına itiraz etti.

Sosyal medya hesabından paylaştığı Farsça şiire gelen bir yoruma küfürlü cevap veren Avukat Feyza Altun hakkında dün Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

TCK'nın 216'ya 1'deki "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" maddesine muhalefet iddiasıyla başlatılan soruşturma sonrası evinde arama yapılan Altun, gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Altun, sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne, tamamlanan işlemlerinin ardından ise emniyete götürüldü. Altun, emniyetteki işlemlerin ardından Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık Altun’u "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, Altun’un yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şekildeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Feyza Altun'un serbest bırakılmasına itiraz etti.

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı. Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır.

2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...