Bakan Varank 'Bay Bay Kemal' yazdı, sosyal medyada viral oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Varank 'Bay Bay Kemal' yazdı, sosyal medyada viral oldu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı seçiyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte oy oranları belli oldu. Erdoğan'ın yüzde 52'nin üzerinde oy almasıyla Bakan Mustafa Varank ilk yorumu yaptı. Varank'ın yorumu sosyal medyada viral oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündemde. Varank, seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla viral olan bir tweete imza attı. Twitter'ı aktif olarak kullanan Varank, "Bay Bay Kemal" şeklinde bir tweet attı. Varank'ın paylaşımı kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi. 

İşte Varank'ın o tweeti:

https://twitter.com/varank/status/1662859152778051584

Mustafa Varank, sosyal medyayı aktif olarak kullanan siyasetçiler arasında yer alıyor. Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Bursa 2. bölge 1. sıradan milletvekili seçildi

MUSTAFA VARANK KİMDİR?

1976 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Mustafa Varank, İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde yaptı. Florida Eyalet Üniversitesinde uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsünde ise araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonlarında çalıştı. İngilizce biliyor. 

2005 yılında Başbakanlık’ta görev yapmaya başladı. Sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014’te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında Büyükelçi unvanı aldı. Başdanışmanlık görevi boyunca, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen diğer görevlerin yanı sıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi.

Varank, evli ve üç çocuk babasıdır.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi) 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...