Bakanlıktan baharatta kanserojen madde iddiasına ilişkin açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakanlıktan baharatta kanserojen madde iddiasına ilişkin açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, Singapur'a gönderilen Türk markalı baharat ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı mayıs ve temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Singapur’da Türk markalı bazı baharat ürünlerinde izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği yönündeki iddialarla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada "Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzce yapılan incelemede, söz konusu firmanın, ülkemizden Singapur’a doğrudan bir ihracat başvurusu bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

"İHBAR KABUL EDİLDİ, DENETİM BAŞLATILDI"

Yasaklı renklendirici madde tespit edildiğine ilişkin Singapur'dan resmi bir bildirimde bulunulmadığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu haberler Bakanlığımızca ihbar kabul edilerek firma ve ürünlerine yönelik başlatılan denetimler ülke genelinde devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.

YURT İÇİ ÜRÜNLERDE DE TESPİT EDİLDİ

Mayıs ayında yapılan denetimlerde firmanın yurt içinde satışa sunduğu sumakta izin verilmeyen renklenrici tespit edildiği kaydedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bunun üzerine firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve söz konusu ürünlerin piyasadan toplatıldığı belirtili. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...