Böyle dolandırıcılık görülmedi! 'Yorum yap, para kazan' tuzağıyla 6 milyonluk vurgun

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Böyle dolandırıcılık görülmedi! 'Yorum yap, para kazan' tuzağıyla 6 milyonluk vurgun

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Karabük'te dolandırıcılar 'filmlere yorum yapın, para kazanın' diyerek 23 ilde 18 kişiyi dolandırdı. Bu yöntemle 6 milyonluk vurgun yapan dolandırıcılar iki ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Karabük'te emniyet güçleri mağdur bir vatandaşın ihbarı ile akılalmaz yöntemlerle dolandırıcılık yapan şüpheliler için çalışma başlattı.

Mağdurun ifadesine göre dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kendisine ulaşarak “filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz" vaadinde bulunmuş ve verilen reklam üzerinden farklı sitelere yönlendirilerek yaklaşık 153 bin TL dolandırılmıştı.

POLİ 4 AY BOYUNCA TAKİP ETTİ

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen 4 aylık planlı çalışma ilee şüphelilerin sosyal medya üzerinden reklam linki vererek mağdurlardan hesaplarına para aktardıkları, aktardıkları bu parayı önce kendi aralarında dolaştırdıkları sonra da kripto para üzerinden yurt dışına aktardıkları tespit edildi.

Böyle dolandırıcılık görülmedi! 'Yorum yap, para kazan' tuzağıyla 6 milyonluk vurgun - 1. Resim

18 İLDE 23 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Bu yöntemle Karabük'le beraber 18 ilde 23 kişiyi dolandırarak 6 milyon TL vurgun yapan dolandırıcılar Karabük ve İstanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonlarla yakalandı.

Yakalanan 8 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konulurken, firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

7 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...