Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO zirvesinde peş peşe temaslar: Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO zirvesinde peş peşe temaslar: Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik temaslarına devam ediyor. Zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak’la görüşen Erdoğan, daha sonra Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi.

11-12 Temmuz tarihleri arasında Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi düzenlenen NATO Liderler Zirvesi başladı. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da burada devlet ve hükümet başkanlarıyla temaslarını sürdürüyor.

ERDOĞAN TRUDEAU İLE GÖRÜŞTÜ

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün üçüncü lider görüşmesini gerçekleştirdi. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi.

KİMLER EŞLİK ETTİ?

Heyetlerin de katıldığı görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO zirvesinde peş peşe temaslar: Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü

SIRADA BIDEN VE SCHOLZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor.

Erdoğan'ın, yarın da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile ikili görüşme yapması, zirvenin tamamlanmasının ardından zirve alanında basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...