Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için gittiği Şanlıurfa'da coşkulu kalabalığa seslendi. Erdoğan, "Güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek" dedi. Açılış töreninin gerçekleştiği alanda 110 bin kişinin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğalgaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfeti'ye de bu ay içinde doğalgaz vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Burası Peygamberler Şehri'dir. Şanlıurfa'yı seviyoruz. Burası Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. Bu birlikteliği dünyanın en güzel kültürel birlikteliklerinden birine çevirdik. Bölgemizdeki kavgaları, acıları, zulümleri görüyorsunuz. Siz zayıf olursanız karışanınız da karıştıranınız da çok olur.

"ARTIK TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Bugün binlerce kilometre öteden gelip burada bayrak gösterenleri görüyorsunuz, bunu yapanlar Türkiye'nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Bunların derdi ne bu coğrafyadaki halktır ne de etnik kökenlerdir. Bunların besleyip büyüttüğü terör örgütü bize saldırıyor. 10 binlerce canının yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için bugün soruyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye başına vur diz çöktür mantığındaki Türkiye değil. 

Asker ve ekonomi vizyonlarını kendi belirleyen, bögesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte. Atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir. Dünyanın pek çok krizin pençesinde kıvrıldığı bir dönemde sadece altyapı gücümüzü geliştirmekle kalmadık. Ülkemizi her alanda sahip olduğu potansiyelini hayata geçiriyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

"YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAĞIZ"

Hedeflerimize dudak bükerek bakanlar "doğruya doğru" diyerek bu tabloya bakmak zorunda kalıyor. Yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

Şu anda bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor. İşte bu Türkiye'nin en önemli lokomotiflerinden biri de Şanlıurfa'dır. Nemrut'u kendi ateşinde boğan, dünyanın en büyük kalkınma projesi GAP'ın şehri Şanlıurfa inşallah Türkiye Yüzyılı'nın da yıldızı olacaktır. Şanlıurfa, geçmişisin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı giderek yerini daha da güçlendiriyor.

Bin yıl önceki hesaplaşmayı tekrarlamak istediklerini biliyoruz. Bunlara en güzel cevabı fedarlıklarınızla, birlikteliğinizle veriyorsunuz. Türkiye olarak Bosna'daki Karabağ'daki Libya'daki daha pek çok yerdeki kardeşlerimize hangi duyguyla sahip çıkıyorsak, Suriye'deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

"BAY KEMAL BİLMEYEBİLİR AMA BİZ BİLİRİZ"

Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok, o ne muhacirden anlar ne ensardan anlar. Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmıyoruz. Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını hukukunu korumak, hem insani hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizin 81 vilayetini huzur ve güven içerisinde kalkındıracak çalışmalar yürüttük. Eser ve hizmet siyasetimizden Şanlıurfa da nasibini almıştır. Toplam yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 70 milyar lira tutarında kamu yardımı yaptık. Üniversitemizi yaptığımız yatırımlarla büyüttük. Yurt, yatak kapasitemizi 4700'e çıkarttık. 1700 yataklı şehir hastanemizin de inşası sürüyor. Genç nüfusu sebebiyle Şanlıurfa'nın konut ihtiyacı hızlı artmaktadır. 7 bin 350 konut daha inşa edeceğiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

"BİZE DURMAK, DİNLENMEK YOK"

Viranşehir ve Haliliye millet bahçelerini açıyoruz. Şanlıurfa Akçakale'de eksiklerimizi de seneye tamamlıyoruz. Keban Baraj Gölü'nde 2 feribotu hayata geçirdik. Siverek'teki göletlerin yapımları devam ediyor. GAP projesinin eksiklerini tamamlayana kadar bize durmak, dinlenmek yok. 16,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Yaptığımız yatırımlarla bitkisel üretimi yüzde 50'ye yakın artırmıştır. Göz bebeğimiz Urfa'mızı gastronomi merkezi haline getirmek için pek çok projeyi hayata geçirdik. Harran ve Halfeti'ye bu ay içerisinde doğal gaz vereceğiz. Tarım, turizm ve tekstil alanlarında şehrimizin kalkınması için eğitim programlara ağırlık verdik. Şanlıurfa'daki çiftçilerimizin en önemli sıkıntılarından birinin de elektrik olduğunu biliyoruz, şehrimizdeki güneş enerji tesislerin yatırımlarını da yapıyoruz.

"ELEKTRİKTE KDV'Yİ YÜZDE 8'E İNDİRDİK"

Tarımsal üretime yönelik güneş enerjisi yatırımlara 7,5 milyon liraya kadar çok uygun şartlarda hazine destekli kredi sağlıyoruz. Bu kapsamda 229 milyon liralık kredi kullanıldı. Bu kredilerin şartları ve vadeleri daha da iyileştirilebilir.

Şanlıurfa'nın da dahil olduğu 6 ilimizdeki tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketimine son 4 yılda 3,3 milyar liranın üzerinde destek verdik. Bununla kalmadık. Elektrikteki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirerek ülke genelinde vatandaşlarımızın 3 milyar daha az fatura ödemesini temin ettik.

Çiftçilerimizin kullandığı elektriği de maliyetinin yaklaşık yarısına abonelerine vermek için devletimiz 15 milyar liralık bir yükü üzerine alıyor. Bu büyük coşkunuzla zaten Şanlıurfa bu meydanda kendini ispat etti. Abide ve Karakoyun Köprülü Kavşaklarını bugün açıyoruz. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

8 MADDELİK MESAJ

Küresel krizler sebebiyle yaşanan olumsuzlar sakın sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Mesajlarımızı net bir şekilde verelim, kimse boş hayale kapılmasın. Siz Bay Kemal'e ve onun yanındakilere bakmayın. 

1- 2023 seçiminde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız?

2- Meclis'te çoğunluğu elde ederek yasama faaliyetlerini sürdürmeye biz hazırız. Siz de görevi vermeye hazır mısınız?

3- Türkiye ekonomisi modelini başarıya ulaştırarak insanlarımızın hayatını zorlaştıracak sıkıntıları geride bırakacağız. Biz üretimimizle istihdamımızla ihracatla büyümeye hazırız. Bu görevi vermeye hazır mısınız?

4-Güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek.

5- Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz.

6- Yönetim sistemimizi geliştireceğiz. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek dertlerinin 6'lı masada olduğu gibi bişeyler dağıtmakla meşguller.

7- Tek becerileri kendi partilerindeki iktidarlarını sürdürmek olanların Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey olmadığını ispatlayacağız.

8- Kapalı devre parti toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin gerçek hayatta karşılığı bulunmadığını anlatmaya var mıyız? 

Bay Kemal ve arkadaşları ne konuşuyor? Onlar musluk musluk, musluk açıp kapatıyorlar. Biz milletimize yalanla değil hakikatle konuşuyoruz. 

Bu muhteşem katılım hep bir ağızdan Türkiye'nin dört bir yanı dursun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...