Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeniden seçilen Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i tebrik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeniden seçilen Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i tebrik

GÜNDEM Haberleri

Özbekistan'da yapılan seçimin ardından yeniden cumhurbaşkanı seçilen Şevket Mirziyoyev Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev'in başarısını tebrik ederken seçimlere yüksek katılım oranının ülke halkının Özbekistan'da devam eden reformlara geniş bir desteğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Özbekistan'da düzenlenen seçimlerde zafer Şevket Mirziyoyev'in oldu. Bunun ardından Mirziyoyev'e tebrikler peş peşe geldi. Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'daki cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mirziyoyev'i telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in seçimdeki zaferinden dolayı tebrik ederken Stratejik İşbirliği Konseyi'nin yaklaşan üst düzey toplantısı için ortak ve kapsamlı bir hazırlığın gereğini konuştu.

TÜRKİYE VE ÖZBEKİSTAN İLİŞKİLERİNDE STRATEJİK ORTALIK

Son yıllarda Özbekistan ve Türkiye arasında güçlendirilmiş stratejik ortaklık çerçevesinde yüksek düzeyde ilişkiler kuruldu. Aktif temas ve değişimlerin daha da geliştirilmesine, karşılıklı ticaretin artırılmasına ve önemli yatırım projeleri ile insani yardım programlarının uygulanmasının desteklenmesine özel önem verildi. 

ÖZBEKİSTAN SEÇİMLERİ

Özbekistan halkı ülkeyi 7 yıl boyunca yönetecek cumhurbaşkanını belirlemek üzere seçimlerini gerçekleştirdi. Halk Demokratik Partisi'nden Uluğbek İnoyatov, Liberal-Demokrat Parti'den Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Adolat Sosyal Demokrat Partisi'nden Robahon Mahmudova ve Ekoloji Partisi'nden Abdüşükür Hamzayev cumhurbaşkanı adayı olarak yarıştı. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev seçimi tekrar kazandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...