Engelli adamın ölümünde darp iddiası! En yakınları gözaltında
Afyonkarahisar'da evinde hareketsiz halde bulunan 41 yaşındaki zihinsel engelli Hıdır Aktaş’ın şüpheli ölümünde babası, ağabeyi ve yengesi gözaltına alındı. Engelli adamın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunduğu, aile üyeleri tarafından darp edildiği iddia edildi.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyünde yaşayan 41 yaşındaki zihinsel engelli Hıdır Aktaş, sabah saatlerinde evinde ölü bulunmuştu. Aktaş’ın cansız bedenini bulan yakınları durumu polise bildirmişti.
Aktaş'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine babası K.A., ağabeyi B.A. ve yengesi H.A., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
VÜCUDUNDA DARP İZLERİ BULUNDU
Aktaş'ın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunduğu, ölümünün bu sebeple şüpheli bulunduğu belirtildi. Aile üyelerinin geçtiğimiz dönemlerde engelli adama şiddet uyguladıkları iddiası da şüphe uyandırdı.
KÖYLÜ İHBAR ETMİŞ
Daha önce engelli adamın şiddete uğradığına dair birkaç köy sakininin ihbarda bulunduğu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin eve gelerek tutanak tuttukları ortaya çıktı. Ekiplerin ayrıca Aktaş'ın bir bakımevine yerleştirilmesi için çalışma başlattığı da belirtildi.
Aktaş kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
