Fatma Şahin'den grev açıklaması: Her iki tarafın da hakkını korudum

- Güncelleme:
Fatma Şahin'den grev açıklaması: Her iki tarafın da hakkını korudum

Gündem Haberleri

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bazı basın yayın organlarında yer alan “İşçilere işvereni övdü” başlıklı grev haberlerine tepki göstererek, taraflar arasında anlaşma sağladını söyledi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Anadolu Yayıncılar Derneğinin Anadolu Sohbetleri programında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Fatma Şahin, şöyle konuştu:

Altı gündür devam eden ve hakikaten bir çatışma alanına dönmüş, bunu da bazı grupların fırsat gördüğü, işçi ve işverenin karşı karşıya getirildiği bir durumda vardı. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanıyım. Olaylar devam ederken aileler aradı, dediler ki ‘Başkan’ım buraya sen girdiğin zaman ancak bunlar bir araya gelecek, çünkü her gün biraz daha kötüleşiyor. İşveren aradı ‘Başkan’ım istersen sen gel bunlar ancak seni dinlerler’ dedi. Gittiğimde de çok gergin bir ortam vardı. Onlar ne yaptığımı bilirler, güvenirler bu çok önemli bir şey. Ağzımdan çıkan sözün arkasında duracağımı bilirler. Üç bin işçinin yüzde 75’i benim konuşmamdan sonra hızla içeri girdiler, ‘Başkan’ım söylüyorsa doğrudur, ne gerekiyorsa yapacaktır’ dediler. İşveren de ‘Siz ne diyorsanız onu yapacağım. Size, adaletinize, hakemliğinize güveniyoruz’ dedi. Belediye başkanı olarak her iki tarafın da hakkını korumak zorundayım. İşçiler beni tanıdıkları için sözüme güvendiler ve hızlı bir şekilde işlerine geçtiler. İşveren de verdiği bütün sözleri tuttu. Şu anda iki taraf da mutlu. İşveren kimseyi işten çıkarmayacağının sözünü verdi. Burada ne grev kırıcılığı söz konusu ne de patron yanlısı olma. Ama bu bazı basın yayın organlarına yanlış yansıtıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...