Hamza Dağ, Tunç Soyer'e soruşturma üzerinden yüklendi: Siyasi mağduriyet çıkarmak istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hakkında soruşturma açılmasını 'siyasi mağduriyet' olarak kullanmak istediğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Tunç Soyer, kurultay sürecinde yanlış ata oynamasına müteakip adaylığının tehlikeye girdiğini anlayınca bu iki olaydan da ‘siyasi mağduriyet’ çıkarmak istemektedir" dedi. 

"ZAMANLAMASI MANİDAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Tunç Soyer hakkında 'Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahideddin Han'a hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan soruşturmaya ilişkin şunları söyledi: 

"İşin özeti şudur; Osmanoğlu ailesinden ve diğer vatandaşlarımızdan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Başsavcılık da İçişleri Bakanlığı’na Tunç Soyer hakkında araştırma yapılmasını talep etmiştir. Talep doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nca araştırma başlatılmıştır. Bununla ilgili yazı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ulaşınca Tunç Soyer veya ekibi tarafından, zamanlaması da manidar bir şekilde soruşturma başlatılmış gibi bazı basın yayın organlarına servis edilmiştir." 

"SİYASİ MAĞDURİYET ÇIKARMAK İSTEMEKTEDİR"

Dağ, Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde, belediye binasının önündeki kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu’na verdiği iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açıldığına ilişkin haberlere yönelik olarak, “Bir vatandaşın Seferihisar Kaymakamlığı’na ısrarlı şikâyeti üzerine, bu iddia ile ilgili de İçişleri Bakanlığı’nın araştırması devam etmektedir. Durum bu kadar açık ve net iken başarısızlığını örtbas etmeye çalışan Tunç Soyer, kurultay sürecinde yanlış ata oynamasına müteakip adaylığının tehlikeye girdiğini anlayınca bu iki olaydan da ‘siyasi mağduriyet’ çıkarmak istemektedir. Bu hal ve davranışlar bizim şimdiye kadar tecrübe ettiğimiz gibi CHP siyasetinin tipik bir örneğidir. Ortada bir soruşturma ya da iddianame bile yokken bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan Sn. Tunç Soyer’e tavsiyemiz; İzmir'in sorunları dağ gibi birikmişken, hemşehrilerimiz hizmet beklerken siyasi ayak oyunlarını bir yana bırakıp hiç olmazsa şu dört ayında belediye başkanı olarak çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...