Hastanelerde 'depremzede' alarmı: Durumu iyi olanlar taburcu edilip, kapasite artırılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hastanelerde 'depremzede' alarmı: Durumu iyi olanlar taburcu edilip, kapasite artırılıyor

Gündem Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası çok sayıda bina yıkıldı, 2 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlar için çevre illerdeki üniversite hastanelerinde alarm verildi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Deprem bölgesinden gelecek yaralı vatandaşlar için bölge ve civar illerdeki üniversite hastaneleri ile acil ve yoğun bakım birimleri depremzedeler için hazır hale getirilirken, mevcut kapasite de artırıldı.

Ankara’da Hacettepe Üniversite, Gazi Üniversite ve Ankara Üniversitesi Hastanelerinin acil servis ve yoğun bakım servislerinde yatan ancak durumu iyi olan vatandaşlar taburcu edilerek hastanelerin kapasiteleri yükseltildi. Bunun yanı sıra yaralılar için gerekli tıbbi malzeme ve uzman hekim ile sağlık personelinin sayısı da artırıldı.

Eczaneler de kampanya başlattı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için eczanelerden yaklaşık 90 ilacın takviyesi yapılıyor.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...