Hava sıcaklıkları balık tezgahlarına yansıdı, yüzler güldü! Hamsinin kilosu 80 lira birden düştü, vatandaşlar bayram etti
Kış sofralarının vazgeçilmezi balıkta son dönemlerde, hava sıcaklıkları nedeniyle fiyatlarda dalgalanmalar yaşanmış ve yaşanmaya da devam ediyor. Bir ısınan bir soğuyan havalar balık tezgahlarına direkt etki ediyor. Şu sıralar hava sıcaklıkları az da olsa yükseldi ve bu durum fiyatları etkiledi. En sevilen balıklardan biri olan hamsinin kilosu 120 liraya kadar çıkmıştı ancak bu aralar sıcaklıklar yükselince fiyatı oldukça düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 100 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 80 lira olan hamsinin kilogram fiyatını gören vatandaşlar bayram etti, balıkçıların ise yüzü güldü.
Kış mevsiminde sofralarımızın baş köşesinde yerini alan balıkları sıklıkla tüketir ve oldukça severiz. Ancak bu yıl hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyretti ve ardından bir düştü, bir yükseldi. Hava koşulları ise balık tezghalarına direkt etki edince fiyatlarda yükselmeler kaçınılmaz oldu. Fiyatlar yükseldiği gibi düştü de. Kilosu 120 liraya kadar çıkan hamsinin kilosu ise oldukça düştü, bu durum ise en çok vatanbdaşları sevindirdi.
KİLOSU 80 LİRA BİRDEN DÜŞTÜ
Geçtiğimiz günlerde kilosu 200 liraya çıkan istavrit 80, 80 liradan satılan mezgit 50, 100 liradan alıcı bulan hamsi ise 20 liraya kadar düştü. Tezgahlarda çeşitliliğin fazla olduğunu söyleyen balıkçı Hülya Kılıç şöyle konuştu:
-Geçen hafta fiyatlarımız çok yüksekti. Bu hafta hemen hemen yarı yarıya düştü. Havanın kötü olması ve balığa çıkılamaması haliyle fiyatları etkiliyor. Bu hafta tezgahlarımız gayet iyi durumda. Hamsinin kilosu 20 lira, istavrit geçen hafta 200 liraydı, bu hafta ise 80 lira oldu. Mezgitin kilosu 80 liraydı, bu hafta 50 lira oldu. Çupralar ve levrekler var.
SEZONU BİTMEDEN TÜKETİN
Palamudun az miktarda çıktığını, hamsinin de sezonunun bitmek üzere olduğunu belirten Kılıç, "Hamsinin artık dönemi bitecek. Bence bitmeden bol bol hamsinin tüketilmesi gerekiyor. Tezgahımızdaki balıkların her birini öneririm, her biri çok lezzetli" diye konuştu.(İHA)
