Hazine ve Maliye Bakanlığı 'tedarik' sorunu için devreye girdi: İlaç fiyatı düzenlemesi öne çekilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hazine ve Maliye Bakanlığı 'tedarik' sorunu için devreye girdi: İlaç fiyatı düzenlemesi öne çekilecek

GÜNDEM Haberleri

Son dönemde ilaç sektöründe kendini gösteren tedarik krizi için Sağlık Bakanlığı'nın ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'da harekete geçti. Bakanlık, sektörün desteklenmesi için şubat ayında yapılması planlanan ilaç fiyatı düzenlemesini öne çekmek için çalışmalara başladı.

Pandeminin ardından başlayan küresel ham madde krizi ve artan maliyetler, sağlık sektörünü de olumsuz etkilerken yaşanan durum yurt içinde de bazı ilaçların temininde gecikmelere neden oldu.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, vatandaşların eczanelerdeki bazı ilaçlara erişemediklerine dair son dönemde artan şikayetler üzerine Bakanlık devreye girdi.

ŞUBAT AYINDA PLANLANIYORDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilaç fiyatlarında şubat ayında yapılması planlanan düzenlemeyi, sektörün tedarik, üretim ve planlamalarına destek olmak amacıyla öne çekmeye hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin uhdesinde gerçekleştirilecek ilgili düzenlemeyle, ham madde temini, üretim maliyetlerindeki artış ve üretim planlaması konusunda sektöre destek olacak uygulama hayata geçirilerek vatandaşların ilaca zamanında erişimi sağlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...