İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Reuters'a sert tepki: Ne zaman terör örgütü diyeceksiniz?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Reuters'a sert tepki: Ne zaman terör örgütü diyeceksiniz?

GÜNDEM Haberleri

Dün İstiklal Caddesi'ni kana bulayan hain saldırı haberinde 'terör örgütü PKK' yerine 'Kürt silahlı grup' ifadesini kullanan Reuters'a İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "'5 bin 724 sivili öldüren PKK/PYD'ye ne zaman 'terör örgütü' diyeceksiniz? Kurbanların mavi gözleri ve sarı saçları varken mi?" diyerek tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK bir kez daha sivilleri hadef alarak, İstanbul'un göbeğinde 6 vatandaşı hayattan kopardı. 81 kişi ise hain saldırıdan yaralı kurtuldu. Türkiye'nin yüreğini yakan katliama pek çok ülkeden taziye mesajları gelirken, uluslararası yayın yapan bazı basın kuruluşlarının kayıtsızlığı ise tepki çekti.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı haberinde 'terör örgütü PKK' yerine 'Kürt silahlı grup' ifadesinin kullanan Fransız Haber Ajansı Reuters'a İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan sert tepki geldi. 

"5 BİN 724 SİVİLİ ÖLDÜREN PKK'YA NE ZAMAN 'TERÖR ÖRGÜTÜ' DİYECEKSİNİZ?"

Sosyal medya hesabından hem İngilizce hem Türkçe paylaşımı ile Reuters'a tepki gösteren Çataklı, "5 bin 724 sivili öldüren PKK/PYD'ye ne zaman 'terör örgütü' diyeceksiniz? Kurbanların mavi gözleri ve sarı saçları varken mi?" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1592183232111726592               

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...