İngiliz basınında dikkat çeken Kılıçdaroğlu analizi: Muhalefette koltuk savaşları başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz basınında dikkat çeken Kılıçdaroğlu analizi: Muhalefette koltuk savaşları başladı

GÜNDEM Haberleri

28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıktan zaferle çıkamasınında ardından muhalefet kanadında hareketli günler yaşanıyor. 'Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakacak mı?' sorusuna cevap aranırken Londra Merkezli haber ajansı Reutres muhalefetteki koltuk savaşlarını ele aldığı dikkat çeken bir analize imza attı. Analizde değişim vurgusu öne çıkarken Ekrem İmamoğlu'nun 'Mücadele yeniden başlıyor' açıklamalarına dikkat çekildi.

İkinci tur seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası yeniden gündeme gelmiş, 'Buradayım, gitmiyorum' açıklamalarında bulunan Kılıçdaroğlu koltuğunda kalacağının sinyallerini vermişti. 

Ancak seçim sonrası Millet İttifakı karıştı, istifalar ve açıklamalar peş peşe gelirken dış basında da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları gündem oldu.

İngiliz haber ajansı Reuters da, dikkat çeken Kılıçdaroğlu analizinde hem mağlubiyeti hem de liderliği ile ilgili eleştirileri değerlendirdi.

Reuters'in haberinde Hamzacebi'nin ifadelerine de yer verildi.

CHP'nin eski meclis grup başkan yardımcısı Akif Hamzacebi, partisinin ve Kılıçdaroğlu'nun kötü bir strateji nedeniyle "ciddi şekilde başarısız" olduğunu ve kapsamlı bir yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söylemiş, Twitter'da "Gerekli önlemler alınmazsa gelecek bugünden daha kötü olacak" demişti.

İngiliz basınında dikkat çeken Kılıçdaroğlu analizi: Muhalefette koltuk savaşları başladı

ZAFER TERSİNE DÖNEBİLİR

Analistlerin "CHP ve İYİ Parti artık liderliklerine tahammül edebilir mi bilmiyorum" ifadelerine dikkat çekilen haberde, Ekrem İmamoğlu'nun "Mücadele yeniden başlıyor" şeklindeki açıklamaları da vurgulandı.

İmamoğlu'nun "Artık aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceğiz. Bundan sonra da gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz." sözlerine atıfta bulunulurken "Muhalefet yeniden birleşemezse 2019'daki zaferler tersine dönebilir ve muhalefet İstanbul'u, hatta Ankara'yı kaybedebilir" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...