İstanbullular dikkat! Kar yağışı için tarih verildi, Balkanlar üzerinden geliyor. Kar botları dolaptan çıksın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat! Kar yağışı için tarih verildi, Balkanlar üzerinden geliyor. Kar botları dolaptan çıksın

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi… Aralık ayında etkili olan soğuk hava dalgası yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Hava sıcaklıkları 5-6 derece birden düşerken vatandaşlar ‘İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl?’ sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. İstanbullular dikkat! Kar yağışı için tarih verildi. Balkanlar üzerinden geliyor. Atkı ve eldivenleri hazırlayın.

Meteoroloji tahminleriyle sık sık gündeme gelen Hava City’den kritik uyarı geldi. Hava City'den Ümit Kartacihan, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Balkanlar üzerinden geliyor aman dikkat. Atkı ve eldivenlerinizi hazırlayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları…

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARD

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 6 Aralık hava durumu raporunu açıkladı. 21 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapan MGM, yağışların, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman'da gök gürültülü ve kuvvetli olacağını duyurdu. MGM, tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ,Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbullular dikkat! Kar yağışı için tarih verildi, Balkanlar üzerinden geliyor. Kar botları dolaptan çıksın

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Van, Malatya, Erzincan ve Iğdır dışında) ile Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBULLULAR DİKKAT! UZMAN İSİM KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ 

Hafta başından bu yana İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa başta olmak üzere birçok ilde soğuk hava etkili olmaya başladı. Peki kar yağışı ne zaman gelecek? Uzun zamandan bu yana yaptığı başarılı tahminlerle bilinen Hava City hesabından Ümit Kartacihan, İstanbul'da kar yağışı için flaş bir uyarıda bulundu. Uzman isim İstanbul için kar uyarısında bulundu. Tarih veren Kartacihan, şu ifadeleri kullandı: 

"Ekim sonunda yayınladığım kış tahmininde belirttiğim Balkanlar üzerinden gelecek kısa süreli sistemler bu raporda da geçerlidir ancak ilave etmem gerekenler var. Neler mi? Yukarıda anlattığım şartlar sağlandığında Aralık ortalarında İstanbul'da Kar yapacak minör bir sistem Muhtemelen Aralık sonu ya da Ocak başında 1991 Aralık benzeri karlı majör bir sistem" 

İstanbullular dikkat! Kar yağışı için tarih verildi, Balkanlar üzerinden geliyor. Kar botları dolaptan çıksın

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...