Kapadokya'da balon keyfi başlamadan bitti! Pilotlara duyuru online sistemden yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kapadokya'da etkili olan yoğun sis nedeniyle sıcak hava balon turları iptal edildi. Bölgeye gelen turistler, yapılan duyuru sonrası kendilerini bekleyen araçlarla alandan ayrıldılar.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da etkili olan sis nedeniyle sıcak hava balon turları ertelendi.

Balon turuna katılmak için bölgeye gelen turistler ve sıcak hava balonlarının görevlileri, gün doğumundan önce Nevşehir'in Göreme beldesindeki kalkış alanında olumsuz hava koşulları ile karşılaştı.

ONLİNE SİSTEM ÜZERİNDEN DUYURDULAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Koordinatörlüğü, yoğun sisi içeren hava koşullarının balon uçuşuna engel olduğu duyurusunu pilotlara online sistem üzerinden yaptı. Bunun ardından alanda bekleyenler araçlarla ayrıldı.

Sıcak hava balon pilotu Tolga Eke, Kapadokya'da uygun hava şartlarında yılda ortalama 200 gün uçuş yapılabildiğini ve uçuş iptallerinin genellikle kış aylarında gerçekleştiğini söyledi.

Kapadokya'da turizmin 12 ay sürdüğünü belirten Eke, "Bugün sis vardı, yer yer rüzgar da etkiliydi. Olumsuz hava koşullarından uçuşu iptal etmek durumunda kaldık. Balon uçuşlarını emniyetli şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Kış uçuşlarında da harika görüntüler oluşuyor. Herkesi Kapadokya'ya bekleriz" diye konuştu.

UÇUŞ İZİNLİ SGHM'YE BAĞLI

Bölgedeki uçuşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı SHGM tarafından hava şartlarının elverişli olması durumunda verilen izinle yapılabiliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...