Kelime-i Tehvid bayrağı açan vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kelime-i Tehvid bayrağı açan vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy tahliye edildi

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'da Filistin'e destek mitingine giderken elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan bir vatandaşa yumruk attığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ege Akersoy, bugün tahliye edildi. Şüpheliye yönelik soruşturma sürerken Akersoy'un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İlk duruşma 14 Şubat tarihinde görülecek.

İstanbul'da Filistin'e destek mitingi için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye 'sen tam bir Arap sevicisisin' diyerek saldırdığı iddia edilen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede Ege Akersoy'un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca Akersoy hakkında yurt dışına çıkma yasağı koyularak tahliye kararı verildi.

İlk duruşma 14 Şubat tarihinde görülecek.

NE OLMUŞTU?

TÜGVA'nın Galata Köprüsü'nde düzenlediği Filistin'e destek eylemi sonrası Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir ile üniversite öğrencisi Ege Akersoy arasında tartışma çıkmış Akersoy tartışma soırasında Aydemir'e yumruk atmıştı.  

Akersoy olay sonrasında çıkarıldığı mahkemece 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Kelime-i Tehvid bayrağı açan vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy tahliye edildi

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...