Kombi ustasından düşük doğal gaz faturası için tavsiyeler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Havaların soğumaya başlaması ve yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğal gaz faturalarının yüksek gelmemesi için önerilerde bulunan kombi ustası Ateş Aydinç, mutlaka kombilerin bakımının yapılması gerektiğini belitti.

Meteoroloji uzmanları tarafından önümüzdeki kışın çok sert geçeceği söyleniyor. Havaların soğumasıyla birlikte kombiler de yanmaya başladı. Vatandaş ise şimdiden en yüksek gelen faturalardan biri olan doğal gaz faturasını düşünmeye başladı. Eskişehir’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğal gaz faturasının yüksek gelmemesi için kombi bakımlarının yapılması gerektiğini belirten usta Ateş Aydinç, düşük fatura için tavsiyeler verdi.

Eskişehir’de kombi tamiri ve doğal gaz tesisatçılığı yapan Ateş Aydinç, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yüksek meblağlı faturalardan kaçınmanın yollarını anlattı. Doğal gazı ekonomik bir şekilde kullanmanın tüyolarını veren Aydinç, kombi bakımlarının havalar soğumadan önce mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Usta Ateş Aydinç son zamanlarda yasa dışı yollardan kombi tesisat ve tamirciliği yapan kişilerin çoğaldığını ve vatandaşların bu şahıslara güvenmemesi gerektiği konusunda uyarırken, mevcut arızaların tamir edilmeyebileceğini ya da fazla ücret alınabileceğini belirtti.

PETEK SAYISI ÖNEMLİ 

Kombi bakımının yanı sıra çalıştırılan petek sayısının da önemli olduğunu ifade eden Aydinç, az sayıda yanan peteğin sıcaklığı kontrol edemeyeceğini ve kombiyi sürekli çalıştıracağı için faturayı kabartacağını söyledi.

Her yıl kombi bakımlarının yapılması gerektiğine dikkat çeken Aydinç, "Soğuk havalarda meydana gelebilecek arızalar vatandaşları zor durumda bırakır. Tamir ücreti bakımından zorlar" dedi.

NEDEN YÜKSEK FATURA GELİYOR?  

Kombi bakımı için ise uzman ve deneyimli bir firma seçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydinç kombi bakımı konusundaki önerilerini şöyle sıraladı:

"Asla korsan tamircileri tercih etmesinler, yoksa yanarlar. Kış günü gelmeden kombilere bakım yapmaları lazım çünkü kombi fanı bütün tozu hem dışarıya atıyor hem de emiyor. Fan tozlandığı zaman da kombi çok çalışıyor ve çok yakıyor. Vatandaşlar kombilere bakım yaptırırken peteklere de bakım yaptırsınlar. Gittiğimiz yerlerde peteklerden çamur ve pislik falan çıkıyor, üzülüyoruz. Bakım yaparken 100 TL vereceklerine 300 TL vermiş oluyorlar. Bazıları da her sene petekleri yıkatıyorlar, bunu da yapmasınlar. Peteklerin içindeki oksijenli su gittiği zaman petek dışındaki saclar çürümeye başlıyor. Ayrıca vatandaşlara peteklerini kapatmalarını tavsiye ediyorum çünkü petekleri ne kadar çok kapatırlarsa kombinin üretimi artar ve faturaya çok yansır. Vatandaşlar, fatura çok gelmesin diye kullanmadıkları odalardaki petekleri kapatarak, kombinin çok çalışmayacağını ve faturanın düşük geleceğini sanıyor ama böyle bir şey yok. Kombi termostatı, kapalı peteklerin bulunduğu odadaki soğukları alınca devamlı çalışıyor ve hiç durmuyor. Durmayınca da gaz haddinden fazla yakıyor. Bu yüzden dikkat edilmeli ve kombi bakımı dürüst adamlara yaptırılmalı. Eğer güvenilmez kişilere yaptırırlarsa başlarına çok büyük felaket gelir, en büyük felaket de para olur” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...