Koronavirüs aşısı olanlara tazminat ödenmeye başlandı! İşte başvuru şartları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Koronavirüs aşısı olanlara tazminat ödenmeye başlandı! İşte başvuru şartları

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pandemi döneminde milyarlarca insan koronavirüs aşısı olmak zorunda kaldı. Bazı kişiler bu aşıyı olmak istemezken bazıları bu duruma tepki gösterdi. O ülke ise bu konuda yeni bir adım attı. Koronavirüs aşısı olanlara devlet tarafından tazminat ödenecek. Şuana kadar koronavirüs aşısının zarara sebep olduğunu kanıtlayan 467 kişiye tazminat ödendi. İşte başvuru şartları…

Koronavirüs aşısının yan etkileri dünya genelinde tartışılmaya devam edilirken Almanya’da tarihi bir karar alındı. Ülkede birçok kişi koronavirüs aşısının sebep olduğu zararları gerekçe göstererek devlete dilekçe verdi. 27 Ocak 2020 tarihinden bu güne toplam başvuru sayısı 11 bin 827’ye ulaşırken 467 kişiye tazminat parası ödendi. 

ŞUANA KADAR 467 KİŞİYE TAZMİNAT ÖDENDİ 

DW Türkçe'de yer alan habere göre, koronavirüs aşısının sebep olduğu zararlar sebebiyle binlerce kişi tazminat başvurunda bulundu. 

Koronavirüs aşısı olanlara tazminat ödenmeye başlandı! İşte başvuru şartları

Yetkililerin araştırmaları sonucunda, 467 kişinin dilekçesi kabul edildi. İncelemeler doğrultusunda ülkede yapılan 138 bin 888 aşılamada bir kişinin aşıdan zarar gördüğü tespit edildi.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILIYOR?

Almanya’da tazminat başvuruları, genellikle ilgili konularda sorumlu olan idareler tarafından kabul edilmekte. Başvuru yapmak isteyenler ilk olarak aile hekimlerine danışarak aşıların potansiyel zararlı etkilerine dair şüphelerini iletmeleri gerekmekte. Ardından hekimler bu durumu Federal Aşılar ve Biotıbbi İlaçlar Enstitüsü'ne bildiriyor. Tazminat başvurusu yapıldıktan sonra, vaka bir bilirkişi tarafından detaylı bir şekilde incelenir ve nihai karar, başvuruyu alan bakım idaresi tarafından verilir.

Koronavirüs aşısı olanlara tazminat ödenmeye başlandı! İşte başvuru şartları

OTURDUĞUNU YERE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERMEKTE 

Almanya genelinde tazminat başvuruları, eyaletlere göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, Saksonya-Anhalt, Thüringen, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern'de birkaç yüz başvuru yapılırken, Hessen ve Berlin'de bu sayı 900 civarında seyretmektedir

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...