Meclis'e geldiler derslerini aldılar! Af örgütüne 'Diyarbakır anneleri' hatırlatması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis'e geldiler derslerini aldılar! Af örgütüne 'Diyarbakır anneleri' hatırlatması

Gündem Haberleri

FETÖ ve diğer terör örgütlerini savunan raporlarıyla bilinen Uluslararası Af Örgütü, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Çavuşoğlu “O raporlarda Diyarbakır annelerini göremedim. Hiç şehit ya da gazi ailesine gittiniz mi?” diye sordu. Af Örgütü “Bunları ayrıca konuşalım” deyip Meclis’ten ayrıldı.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, kendisini ziyarete gelen Uluslararası Af Örgütü temsilcilerine, hazırladıkları raporlarda ‘Çifte standart’ uygulandığı uyarısında bulunarak, örgüte Diyarbakır annelerini ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. Dünyadaki insan hakları ihlallerini inceleyerek rapor hâline getiren af örgütü heyeti ile görüşen AK Partili Çavuşoğlu, Türkiye’deki insan hakları konusunda örgütün ‘Belli kesimleri referans alarak’ ve darbecilerin mağduriyetleri üzerinden rapor yazıldığına dikkat çekti.

Çavuşoğlu, görüşmede örgütün temsilcilerine “Siz bütün raporlarınızı taraflı olarak hazırlıyorsunuz. Çifte standart uygulanıyor. Türkiye’de belli kesimleri referans kabul ediyorsunuz ve o referanslar üzerinden bunların gerçek olduğuna dair bir kanaat oluşturup raporlaştırıyorsunuz. Raporları inceledim ve Diyarbakır anneleri ile ilgili hiçbir veri görmedim. Neden Diyarbakır annelerine şimdiye kadar gitmediniz? Bir de insan hakları sürecini darbecilerin mağduriyeti üzerinden okuma hesabınız var, hiç şehit ailesine gittiniz mi ya da bir gaziyi ziyaret ettiniz mi, bu bile başlı başına sizin raporlarınızda çifte standart olduğunu ve bu raporlara milletimizin bir değer atfetmediğini bilmeniz gerekiyor” dediğini anlattı.

Af örgütünün temsilcileri bu değerlendirmelerden sonra Çavuşoğlu’na “Bunu sizinle ayrıca konuşalım” demekle yetindi.

GÖRSELLERLE ANLATILDI

Örgütün dezenformasyonla mücadele yasası konusundaki eleştirilerine ise Komisyon Başkanı Çavuşoğlu, Türkiye’deki dezenformasyon örnekleri ile cevap verdi. Çavuşoğlu “Örneğin Suriye’de yaşanan bir olayı Türkiye’de yaşanmış gibi sosyal medyadaki içerikleri gösterdim. Arjantin’deki bir bot kazasını Türkiye’de panzerle ezilen biri gibi gösteren paylaşımları gösterdim. ‘Kimyasal silah sıkılıyor, tüm yaralılar yanık içinde’ diye bir paylaşım gösterdim. Hâlbuki bu yangın türlerine dikkat çeken bir eğitim görseli aslında. Bunları gösterdiğimde onların da başları düştü tabii. Bunları bizim de tasvip etmemiz mümkün değil dediler” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...