Olaylı Göztepe-Altay maçı sonrası yeni gelişme! Ambulans servisi süresiz kapatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçı öncesinde karşılaşmanın yapıldığı stada yanıcı ve patlayıcı madde sokulmasında kullanılan ambulansın bağlı olduğu firmayla ilgili yeni gelişme yaşandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, firmanın süresiz olarak kapatıldığını duyurdu. 

Spor Toto 1. Lig’in 15. hafta mücadelesinde Göztepe ve Altay, İzmir derbisinde karşı karşıya geldiği maçın 20. dakikasında Altaylı taraftarların bulunduğu bölümden Göztepeli seyircilerin olduğu alana işaret fişeği atıldı. İşaret fişeği, sarı-kırmızılı taraftar Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralı taraftara hemen sağlık görevlileri müdahale etti. Olaylı Göztepe-Altay derbisi sonrası sis ve işaret fişeğini statta görevli Özel Alo Ses Ambulans Servisi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ortaya çıktı.

SÜRESİZ KAPATILDI

Vali Köşger, yaptığı yazılı açıklamada, "Olaylı Göztepe-Altay maçında Gürsel Aksel Stadyumu'na yanıcı ve parlayıcı malzemeleri taşıyan 'Alo Ses Ambulans Servisi' valiliğimizce süresiz kapatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım'da yapılan müsabakanın 20. dakikasında, Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yanıcı madde fırlatmış ve bir taraftar yaralanmıştı. Oyunun durmasının ardından Göztepe taraftarı M.N.A, eline geçirdiği köşe gönderiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'i yaralamıştı.
Yaşanan olaylar sonucu hakem Emre Kargın'ın isteğiyle her iki takım futbolcuları soyunma odasına gitmiş, yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından müsabaka tatil edilmişti. Göztepe taraftarı M.N.A. "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

OLAYLA İLGİLİ 19 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Tribüne fişek atılarak bir kişinin yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada ise yanıcı ve patlayıcı maddelerin bir bölümünün ambulans görevlileri A.G. ve H.K. tarafından stada sokulduğu tespit edilmişti. Göztepe taraftarlarının bulunduğu bölüme işaret fişeği fırlatarak bir kişinin yaralanmasına neden olduğu tespit elien F.E. de gözaltına alınmıştı. F.E'nin tribüne atılan işaret fişeğini üzerine saklayarak stada soktuğu belirlenmişti. Soruşturma kapsamında 28 kişi gözaltına alınmış, F.E. ile aralarında ambulans görevlilerinin de olduğu 19 şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...