Oramiral Tatlıoğlu duyurdu! Türkiye denizlerde yeni bir insansız savaş konsepti oluşturuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Oramiral Tatlıoğlu duyurdu! Türkiye denizlerde yeni bir insansız savaş konsepti oluşturuyor

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, "Önümüzdeki dönemde sayıları daha da artacak olan insansız deniz araçları sayesinde deniz harbinde yeni bir insansız savaş konseptini hayata geçireceğiz" dedi.

Yalova'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil edilen yeni deniz araçları için tören düzenlendi. Türk donanması, yerli ve millî imkânlarla inşa edilen TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve dünyanın ilk insansız deniz aracı Marlin SİDA ilegücüne güç kattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"İNSANSIZ SAVAŞ KONSEPTİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, tamamı yerli imkanlarla tasarlanıp milli olarak inşa edilen modern platformlara yenilerini eklediklerini belirtti.

Muharip unsurlar arasında bulunan savaş sistemlerinin tamamına yakınını yerli imkanlarla, kendi ihtiyaçları doğrultusunda üretebildiklerini dile getiren Tatlıoğlu, Türkiye'nin, dünyada böyle yeteneklere sahip bir gemiyi bu yerlilik oranıyla üretebilen sınırlı sayıda ülkelerden olduğunu bildirdi.

Oramiral Tatlıoğlu, TCG Derya'nın sahip olduğu istisnai yeteneklerle deniz aşırı coğrafyalarda Türk donanmasına yakıt, mühimmat, onarım desteği ve ihtiyaç duyan diğer ikmal malzemelerini sağlayarak Deniz Kuvvetlerinin denizde konuşlanma süresini artıracağına dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca önemi gittikçe artan insansız deniz sistemlerinin Deniz Kuvvetlerimize kazandırılması anlamında bugün bir ilki yaşamakta, Marlin SİDA insansız deniz aracını envanterimize almaktayız. Türk Deniz Kuvvetleri olarak insansız hava araçlarımızın göklerde yazdığı destanı denizlere taşımaya kararlıyız. Önümüzdeki dönemde sayıları daha da artacak olan insansız deniz araçları sayesinde deniz harbinde yeni bir insansız savaş konseptini hayata geçireceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...