PKK ve HDP'nin kimyasal silah dediği cihaz sis makinesi çıktı! İftira tek kare fotoğrafla kanıtlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK ve HDP'nin kimyasal silah dediği cihaz sis makinesi çıktı! İftira tek kare fotoğrafla kanıtlandı

GÜNDEM Haberleri

PKK, HDP ve TBB Başkanı'nın 'TSK, Zap'ta kimyasal silah kullandı'' iftirası tek kare fotoğrafla çürütüldü. PKK'nın servis ettiği görüntüleri analiz eden uzmanlar, Türk askerinin kullandığı cihazın sis makinesi olduğunu söyledi. Cihaz, mağara giriş çıkışlarını belirlemek ve içerideki teröristlerin görüşünü bozmak için kullanılıyor. Görüntülerdeki Mehmetçik'in maskesiz olması da kimyasal yalanının en net kanıtı...

Mehmetçik, girilemez denilen Zap'ı kontrol altına aldı. Telaşa düşen PKK ve uzantıları yine kimyasal silah yalanına sarıldı. PKK'nın asılsız iddiasını HDP ve TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı sahiplendi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise iddianın soruşturulması için TBMM'ye soru önergesini sunacağını söyledi. Gelişmeler böyleyken uzmanlar PKK'nın servis ettiği görüntüleri analiz etti. Uzmanlar, kimyasal silah denilen cihazın mağara giriş çıkışlarını belirlemek ve içerideki teröristlerin görüşünü bozmak için kullanılan sis makinesi olduğunu söyledi. Ayrıca görüntündeki askerlerimizin maskesiz olması, kimyasal silah kullanılmadığının en açık emaresi...

SES BOMBASINI KİMYASAL SİLAH DİYE LANSE ETTİLER

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda nisan ayından bu yana 417 terörist etkisiz hale getirilirken 500'den fazla mağara ve sığınak da temizlendi. Sahada kıpırdayamaz duruma gelen terör örgütü PKK, destekçisi yayınlar vasıtasıyla bir mağaraya dönük operasyonu çarpıttı.

Mağaraya perdeleme için atılan bir ses bombası kimyasal silah olarak lanse edildi. Uzmanlara göre, Mehmetçik'in kullandığı cihaz sis makinesi. Makine mağara giriş çıkışlarını belirlemek ve içerideki teröristlerin görüşünü bozmak için kullanılıyor. 

YALAN TEK KARE FOTOĞRAFLA ÇÜRÜDÜ

Öte yandan uzmanların analiz ettiği görüntülerde askerimizin maske takmadığı görülüyor. Bu da kimyasal silah iddiasının ne kadar asılsız ve iftira olduğunun gözler önüne seriyor.

TSK'NIN ENVANTERİNDE YOK

Milli Savunma Bakanlığı, Mehmet'in son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek için 'kimyasal silah' kullanıldığı iddialarının periyodik bir şekilde gündeme getirildiğini bildirdi. Açıklamada, "Tüm bu dezenformasyon çabaları kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır." denildi.

'TERÖRÜ AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışamaları beyhude çabadır.

''ONURLU OLDUKLARINA İNANMIYORUM''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Türk Tabipler Birliği'nin temsilcisi zaten Türk tabiplerini temsil etmiyor bunlar. Yani ben onurlu, haysiyetli Türk tabiplerinin temsilcisi olduklarına inanmıyorum ve bugüne kadar terör örgütlerinin ağzıyla konuşmayı marifet zanneden kesimler.

''İFTİRA ŞEBEKESİ''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK'nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK'ya saldırıyorlar.

''FİNCANCI'YA JET SORUŞTURMA''

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklamaları nedeniyle TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı aleyhinde Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi kapsamında "terör örgütü propagandası yapmak" ve Türk Ceza Kanunu'nun 301/2. maddesi kapsamında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından" soruşturma başlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...