Resmi Gazete'de yayımlandı: Rekabet Kurulu'na yeni başkan atandı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Resmi Gazete'de yayımlandı: Rekabet Kurulu'na yeni başkan atandı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Rekabet Kurulu başkanlığına yeni bir isim atandı. 

Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atanırken, Rekabet Kurulu üyeliğine ise aynı kararla Berat Uzun atandı.

Atamalar 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 22’nci ve 23’üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı.

REKABET KURULU BAŞKANI BİROL KÜLE KİMDİR?

1964 Ankara doğumlu Birol Küle, Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olou. Bilgi Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans yüksek lisans yaptı.

Meslek hayatına 1992 yılında başlayan Küle, 2010 yılına kadar farklı katılım bankalarında çalıştıktan sonra, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) Tahsilat Dairesi Başkanı olarak görev aldı.

TMSF bünyesindeki sorunlu kredilerin kamu adına tahsili ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesini takiben piyasa mimarisini değiştiren ikincil mevzuatın oluşturulmasında aktif rol adı.

Bu görevinin ardından 2012 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Üyesi olarak atanarak bu kurumda Başkan Vekilliği ve Yatırımcı Tazmin Merkezi üyeliği yaptı.

Bankacılık, finansal piyasalar, düzenleme ve denetim alanlarında 25 yıldan fazla tecrübesi bulunan Birol Küle, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...